Evropsko prvenstvo 2018 bo v Sloveniji

Foto: futsal.si
Foto: futsal.si
Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) je na današnjem zasedanju v Nyonu odločil, da bo Euro 2018 v futsalu gostila Slovenija.
Oglej si celoten članek

Nogometna zveza Slovenije je kandidaturo za evropsko prvenstvo najboljših v futsalu oddala konec oktobra 2014, poleg Slovenije pa sta kandidaturo vložili še Romunija in Makedonija.

Euro 2018 bo predvidoma potekalo med 28. januarjem in 10. februarjam 2018. Tekmovanje bo v športni dvorani Stožice gostila Ljubljana. Slovenija je kot gostitelj neposredno uvrščena na tekmovanje, medtem ko se bodo ostale evropske reprezentance za enajst preostalih mest merile v kvalifikacijah.

Poraz proti BiH

Slovenska reprezentanca je sicer danes v Podčetrtku na drugi prijateljski tekmi proti BiH izgubila z 0:1. Edini gol je v 40. minuti dosegel Nermin Jusić. Na prvi tekmi v nedeljo v Krškem je Slovenija zmagala z 2:1.

Slovenija je bila tudi na drugi tekmi podjetnejša, selektor Andrej Dobovičnik pa je minute ponudil tudi mlajšim igralcem. Tekmo je začel v postavi Alen Mordej, Rok Mordej, Matej Fideršek, Gašper Vrhovec, Uroš Kroflič. V nadaljevanju je domači selektor na teren poslal še neuveljavljene reprezentante ali pa tiste z manjšo minutažo: Nika Zajca, Nejca Hozjana in Tilna Štendlerja.

"Tekmi sta bili zahtevni, še posebej za nekaj fantov. Videli smo 80 minut zelo izenačene igre, kjer smo skušali igrati in razvijati igro v napadu. Do neke mere nam je uspelo, bilo je nekaj tehničnih napak, saj se vidi, da nismo povsem uigrani. Zaradi neumnosti smo prejeli gol v zadnji minuti. A nič za to, s temi fanti delamo naprej. Proti Iranu se nam bo pridružila še trojica, ki je osnova naši ekipi," je tekmi ocenil Dobovičnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.