Šport
44 ogledov

Evropsko prvenstvo 2018 bo v Sloveniji

futsal euro 2012 slovenija španija reprezentanca futsal.si
Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) je na današnjem zasedanju v Nyonu odločil, da bo Euro 2018 v futsalu gostila Slovenija.

Nogometna zveza Slovenije je kandidaturo za evropsko prvenstvo najboljših v futsalu oddala konec oktobra 2014, poleg Slovenije pa sta kandidaturo vložili še Romunija in Makedonija.

Euro 2018 bo predvidoma potekalo med 28. januarjem in 10. februarjam 2018. Tekmovanje bo v športni dvorani Stožice gostila Ljubljana. Slovenija je kot gostitelj neposredno uvrščena na tekmovanje, medtem ko se bodo ostale evropske reprezentance za enajst preostalih mest merile v kvalifikacijah.

Poraz proti BiH

Slovenska reprezentanca je sicer danes v Podčetrtku na drugi prijateljski tekmi proti BiH izgubila z 0:1. Edini gol je v 40. minuti dosegel Nermin Jusić. Na prvi tekmi v nedeljo v Krškem je Slovenija zmagala z 2:1.

Slovenija je bila tudi na drugi tekmi podjetnejša, selektor Andrej Dobovičnik pa je minute ponudil tudi mlajšim igralcem. Tekmo je začel v postavi Alen Mordej, Rok Mordej, Matej Fideršek, Gašper Vrhovec, Uroš Kroflič. V nadaljevanju je domači selektor na teren poslal še neuveljavljene reprezentante ali pa tiste z manjšo minutažo: Nika Zajca, Nejca Hozjana in Tilna Štendlerja.

"Tekmi sta bili zahtevni, še posebej za nekaj fantov. Videli smo 80 minut zelo izenačene igre, kjer smo skušali igrati in razvijati igro v napadu. Do neke mere nam je uspelo, bilo je nekaj tehničnih napak, saj se vidi, da nismo povsem uigrani. Zaradi neumnosti smo prejeli gol v zadnji minuti. A nič za to, s temi fanti delamo naprej. Proti Iranu se nam bo pridružila še trojica, ki je osnova naši ekipi," je tekmi ocenil Dobovičnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.