Šport > Nogomet
35 ogledov

Slovenci brez strahu: Vemo, kdo so Španci

Slovenska futsal reprezentanca futsal.si
Slovenska reprezentanca se je s pomočjo Italije uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva v futsalu, kjer jo v torek čaka obračun s Španijo.


Slovenska nogometna reprezentanca v dvoranskem nogometu je na evropskem prvenstvu v Belgiji dosegla zgodovinski uspeh z uvrstitvijo v četrtfinale. V njem se bo v torek ob 20.30 pomerila z dvakratnimi svetovnimi in šestkratnimi evropskimi prvaki Španci.

Španija je v prvem delu prvenstva igrala neodločeno 3:3 s Hrvati in premagala Čehe z 8:1. Španci in Slovenci so se doslej pomerili 13-krat. Precej uspešnejši so igralci s Pirenejskega polotoka, ki so Slovencem prepustili le dva remija, a zadnjega (5:5) letos v pripravah na EP.

"Videli smo in tudi vemo, kdo so Španci. Čehe so strli, mleli pa so jih od prve minute in vse do konca. Zelo so uigrani. Na voljo imamo dva dneva, da se pripravimo. V tekmo gremo brez strahu in agresivno, veliko smo na tem tekmovanju že dosegli," pred obračunom s Španci, ki bo hkrati 200. uradna tekma slovenske vrste, pravi selektor Andrej Dobovičnik.

Cilji so jasni, tekma nagrada za trdo delo

Kapetan Igor Osredkar dodaja: "Svoj cilj imamo, mi nimamo česa izgubiti, Španci pa lahko izgubijo. Na prvenstvu lahkih nasprotnikov ni, borili se bomo, v tekmo pa gremo brez bele zastave. Za koliko in kaj bo ta naša borbenost, srčnost, dovolj, pa bo jasno po koncu tekme."

Rok Mordej poudarja, da je četrtfinale nagrada za dosedanje delo. "Ta tekma je nagrada za vse, kar smo naredili v času priprav in na tem evropskem prvenstvu. Španci so odlična ekipa, zato bo treba garati v obrambi, bele zastave pa v našem taboru nimamo. Morda pa jih lahko celo presenetimo," pravi Mordej. Slovenci so sicer na EP premagali Italijo s 3:2 in izgubili proti Azerbajdžanu s 6:7.

Že danes bosta na sporedu prvi četrtfinalni tekmi, in sicer UkrajinaPortugalska in RomunijaRusija, v torek pa bo ob slovensko-španskem dvoboju na sporedu še obračun Italije in Hrvaške.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.