Evropsko prvenstvo v 13 državah?

Foto: EPA
Foto: EPA
Izvršni odbor Evropske nogometne zveze, ki bo zasedal v četrtek, bo v Nyonu obravnaval tudi možnost izvedbe evropskega prvenstva 2020 v več državah. Kot pravijo v odboru, so tej možnosti naklonjeni.
Oglej si celoten članek

Predsednik nemške nogometne zveze Wolfgang Niersbach je v pogovoru za ameriško tiskovno agencijo AP dejal, da so na dosedanjih sestankih vodje 53 članic Uefe podpirali izvedbo v več državah.

Ta ideja je zrasla na "zelniku" predsednika Uefe Michela Platinija, nogometni ugledneži pa razmišljajo o izvedbi prvenstva v kar 13 evropskih državah, o čemer naj bi načelni dogovor dosegli v četrtek.

Gruzija podpira široko izvedbo

Gruzija, ki si je želela EP 2020 izvesti skupaj z Azerbajdžanom, prav tako podpira široko izvedbo prvenstva, ki bo ob 60-letnici tovrstnih turnirjev. Predstavnik Nizozemske Harry Been meni, da bi moralo veliko manjših držav dobiti priložnost za gostiteljstvo tekem EP, na katerem bo sodelovalo 24 reprezentanc.

Pri Uefi bodo sicer zahtevali še bolj podrobne študije o tem, kako uresničiti to Platinijevo idejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.