Šport > Nogomet
18 ogledov

Evropsko prvenstvo v 13 državah?

platini uefa EPA
Izvršni odbor Evropske nogometne zveze, ki bo zasedal v četrtek, bo v Nyonu obravnaval tudi možnost izvedbe evropskega prvenstva 2020 v več državah. Kot pravijo v odboru, so tej možnosti naklonjeni.

Predsednik nemške nogometne zveze Wolfgang Niersbach je v pogovoru za ameriško tiskovno agencijo AP dejal, da so na dosedanjih sestankih vodje 53 članic Uefe podpirali izvedbo v več državah.

Ta ideja je zrasla na "zelniku" predsednika Uefe Michela Platinija, nogometni ugledneži pa razmišljajo o izvedbi prvenstva v kar 13 evropskih državah, o čemer naj bi načelni dogovor dosegli v četrtek.

Gruzija podpira široko izvedbo

Gruzija, ki si je želela EP 2020 izvesti skupaj z Azerbajdžanom, prav tako podpira široko izvedbo prvenstva, ki bo ob 60-letnici tovrstnih turnirjev. Predstavnik Nizozemske Harry Been meni, da bi moralo veliko manjših držav dobiti priložnost za gostiteljstvo tekem EP, na katerem bo sodelovalo 24 reprezentanc.

Pri Uefi bodo sicer zahtevali še bolj podrobne študije o tem, kako uresničiti to Platinijevo idejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.