F1 čez dve leti med kavboji

Foto: Žurnal24 Dirka za VN ZDA je med letoma 2000 in 2007 gostovala na slavnem dirkališču v Ind
New York, Indianapolis, Long Beach ... prestižne potencialne lokacije za VN ZDA. A nato Bernie Ecclestone kot strela z jasnega izbere Teksas, kjer bodo zgradili povsem novo dirkališče.
Oglej si celoten članek
F1 v deželi kavbojev, ko se bo ob stezi med dirko peklo na ražnju? Zakaj pa ne! A postavlja se veliko vprašanje: ali sploh imajo denar za izgradnjo povsem novega objekta? Zgolj izgradnja steze (brez tribun in spremljevalnih objektov) jih bo stala med 200 in 300 milijoni dolarjev. Lastniki Indianapolisa niso mogli izpeljati projekta, ki jih je za posamezno dirko stal okoli 30 milijonov.

Karavana formule 1 se bo vrnila v ZDA. Potem ko so na dirkališču v Indianapolisu nazadnje dirkali leta 2007, bodo od leta 2012 do 2021 na novem dirkališču v Austinu.

Oblasti v zvezni državi Teksas in mestne oblasti v Austinu so z vodjo formule 1 Berniejem Ecclestonom že podpisale dolgoročno sodelovanje. V Austinu, ki ima 1,7 milijona prebivalcev, za ameriške razmere zelo blizu (le tri ure vožnje) pa so oddaljena še tri velemesta (Houston, San Antonio in Dallas), bodo dirkališče zgradili v bližini letališča. Za zdaj še niso znane podrobnosti projekta niti cena gradnje novega objekta.

"Prvič v zgodovini bo dirka v Ameriki na sodobnem objektu," odločitev za Teksas pojasnjuje Ecclestone. "30 let mineva, odkar je bila VN ZDA na dirkališču v Watkins Glenu in tam je bila zelo uspešna. Kasneje so bile dirke na uličnih stezah v Long Beachu, Las Vegasu, Detroitu, Dallasu in Phoenixu in nazadnje na ovalu v Indianapolisu. Zdaj bo prvič na pravem dirkališču, ki bo zgrajeno prav za formulo 1." Vodja projekta bo Tavo Hellmund iz podjetja Full Throttle Productions. "Že nekaj let poskušamo to čudovito stvar pripeljati v Teksas. Odločeni smo, da bo dirka v Teksasu postala prestižen svetovni dogodek."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.