Fabjanova v finalu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Rusinja Natalija Matvejeva je zmagala na tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku v italijanskem Dobbiacu. V finalu je nastopila tudi Vesna Fabjan.
Oglej si celoten članek

V sprintu v prosti tehniki je Natalija Matvejeva le za osem stotink ugnala Norvežanko Maiken Caspersen Fallo, tretja je bila Švedinja Hanna Falk, ki je zaostala dve sekundi in 41 stotink. V finale se je uvrstila tudi Vesna Fabjan in bila šesta.

Edina slovenska finalistka na tekmi je v drugi polfinalni skupini zasedla drugo mesto in je za najhitrejšo, Nemko Sandro Ringwald, zaostala 22 stotink. V prvi skupini je bila najboljša Falla. Fabjanova nato v finalu ni imela sreče in je končala na zadnjem, šestem mestu s precejšnjim zaostankom.

"Sam rezultat, šesto mesto, je po vseh težavah, ki sem jih imela, super. Pred tekmo sem imela za cilj polfinale. Po bolezni ne veš, kam lahko sežeš. Zato sem res vesela, da sem prišla do finala in šestega mesta. Je pa nekaj priokusa, da bi lahko dosegla še kaj več, a ne vem, kaj se je zgodilo s smučmi, ki so bile v finalu zelo slabe. Malo slabe volje zaradi tega je, a gre na bolje," je dejala Fabjanaova po tekmi.

Dodala je, da ne ve, kaj se je dogajalo s smučmi med polfinalom in finalom, potem ko je bila z njihovo pripravo do polfinala zelo zadovoljna, v zadnjem teku dneva pa nato ni imela možnosti za enakovreden spopad s tekmicami.

Anamarija Lampič je v četrtfinalu v prvi skupini zasedla tretje mesto, za najhitrejšo v skupini Falkovo je zaostala 57 stotink ter polfinale zgrešila za 39 stotink sekunde. Katja Višnar je nato tekla v tretji skupini, v kateri je bila prav tako najboljša Švedinja. Za Ido Ingemardsotter je Višnarjeva na četrtem mestu zaostala 98 stotink, za drugim mestom pa 0,79 sekunde.

V kvalifikacijah petega sprinta v sezoni, tretjega v prosti tehniki, je bila najboljša od treh Slovenk sicer Višnarjeva na 13. mestu. V konkurenci 48 tekmovalk je bila Fabjanova 17., Lampičeva pa 23.

Slovenski trio v moški konkurenci ni bil uspešen. V konkurenci 70 tekmovalcev so bili vsi Slovenci prepočasni za izločilne boje. Najhitrejši je bil Norvežan Haarard Solaas Taugboel. Najhitrejši od Slovencev je bil Miha Dolar na 42. mestu (+7,19), za tridesetim mestom je zaostal za malce manj kot dve sekundi. Miha Šimenc je bil 45., Luka Prosen pa 65.

V finalu je slavil Norvežan Sindre Bjoernestad Skar, potem ko je v boju za zmago, svojo prvo v svetovnem pokalu, ugnal Američana Simeona Hamiltona le za tri stotinke, rojak zmagovalca Johannes Klaebo je bil tretji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.