Fabjanovi začenjati operacijo OI 2012

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Odlični slovenski odbojkarici na mivki sestri Erika in Simona Fabjan v nedeljo čaka začetek svetovne serije. V Riu de Janeiru se bosta poskušali čez kvalifikacije prebiti med najboljših 32 moštev.
Oglej si celoten članek

V brazilskem Riu de Janeiru se je na začetek letošnje sezone svetovne serije World Tour v odbojki na mivki pripravljala večina najboljših moških in ženskih dvojic, ki se bodo v letu 2011 borile za prve olimpijske vozovnice za London 2012. V Brazilijo sta pred mesecem dni odpotovali tudi najuspešnejši slovenski igralki sestri Erika in Simona Fabjan.

Slovenki sta se na uvodni turnir v Brasilii pripravljali pod vodstvom novega trenerja, Italijana Rodolfa Cavalliereja. Fabjanovi sta priprave dobro izkoristili, saj sta poleg velikega števila treningov uspeli odigrati tudi precej močnih pripravljalnih tekem proti nasprotnicam iz Norveške, Italije, Nemčije, Rusije, Velike Britanije, ZDA in Brazilije. V sklopu prijateljskih tekem sta z 2:1 odpravili najboljšo rusko dvojico, Anastasio Vasino in Evgenijo Ukolovo, uspešni pa sta bili tudi v dvobojih z Britankama Denise Johns in Lucy Boulton, z Nemkama Anjo Günther in Geeske Banck ter srednjeevropskima prvakinjama, Saro Montagnolli in Barbaro Hansel, ki sta se v preteklosti že uvrščali med najboljših pet ekip na svetu in bosta v Brasilii igrali v glavnem delu tekmovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.