Šport
0 ogledov

Fabjanovi začenjati operacijo OI 2012

1/2
Žurnal24 main
Odlični slovenski odbojkarici na mivki sestri Erika in Simona Fabjan v nedeljo čaka začetek svetovne serije. V Riu de Janeiru se bosta poskušali čez kvalifikacije prebiti med najboljših 32 moštev.

V brazilskem Riu de Janeiru se je na začetek letošnje sezone svetovne serije World Tour v odbojki na mivki pripravljala večina najboljših moških in ženskih dvojic, ki se bodo v letu 2011 borile za prve olimpijske vozovnice za London 2012. V Brazilijo sta pred mesecem dni odpotovali tudi najuspešnejši slovenski igralki sestri Erika in Simona Fabjan.

Slovenki sta se na uvodni turnir v Brasilii pripravljali pod vodstvom novega trenerja, Italijana Rodolfa Cavalliereja. Fabjanovi sta priprave dobro izkoristili, saj sta poleg velikega števila treningov uspeli odigrati tudi precej močnih pripravljalnih tekem proti nasprotnicam iz Norveške, Italije, Nemčije, Rusije, Velike Britanije, ZDA in Brazilije. V sklopu prijateljskih tekem sta z 2:1 odpravili najboljšo rusko dvojico, Anastasio Vasino in Evgenijo Ukolovo, uspešni pa sta bili tudi v dvobojih z Britankama Denise Johns in Lucy Boulton, z Nemkama Anjo Günther in Geeske Banck ter srednjeevropskima prvakinjama, Saro Montagnolli in Barbaro Hansel, ki sta se v preteklosti že uvrščali med najboljših pet ekip na svetu in bosta v Brasilii igrali v glavnem delu tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.