Fak z izjemno predstavo za las ob stopničke, Bauer diskvalificiran

Foto: Epa
Foto: Epa
Jakov Fak je bil prvič letos v boju za stopničke, Boe pa je zmagal že 40. v karieri.
Oglej si celoten članek

Norvežan Johannes Thingnes Boe je s 100-odstotnim streljanjem dobil tudi sobotno zasledovalno tekmo za svetovni pokal v avstrijskem Hochfilznu in slavil že svojo jubilejno 40. zmago v svetovnem pokalu. Prvič v sezoni je bil v boju za stopničke tudi Jakov Fak, ki pa se je moral v slovensko-francoskem boju zadovoljiti s četrtim mestom.

Biatlon Najboljši na svetu načrtuje premor

Boe, branilec lanske skupnem zmage v svetovnem pokalu, je vnovič ustrelil brezhibno in kar za 33 sekund ugnal Rusa Aleksandra Loginova ter za 40 Francoza Emiliena Jacquelina, ki je tekmo začel kot 18. Fak na četrtem mestu je zaostal še sekundo več.

O najboljših je tokrat izrazito odločalo strelišče. Fak je tekmo začel na 13. mestu in najprej napredoval na šesto v vodilno skupino, bil po polovici 9., na tretjem streljanju pa se je skupina spredaj dokončno zmanjšala in Fak je bil po treh streljanjih peti, po štirih pa celo tretji.

Biatlonski stadion je zapustil skupaj s Francozoma Jacquelinom in Simonom Desthieuxom. Slednja sta ga v zadnjem krogu kmalu prehitela, Fak je ostal v zavetrju, Jacquelin pa si je stopničke priboril z napadom na zadnjem večjem vzponu. V finišu je najboljši slovenski tekmovalec vnovič pridobil eno mesto.

Biatlon Slovenke na pragu presenečenja

Do prvih točk v sezoni je prišel tudi Miha Dovžan, ki je s 50. napredoval na 35. mesto. Tri streljanja je opravil brezhibno, na koncu pa se mu je zatresla roka in dvakrat je moral v kazenski krog. V točkah je bil vse do končnice tudi Klemen Bauer, ki je zgrešil petkrat, a bil diskvalificiran.

* Izidi:
- moški, 12,5 km:
 1. Johannes Thingnes Boe (Nor)  31:27,0/0
 2. Aleksander Loginov (Rus)      + 33,5/0
 3. Emilien Jacquelin (Fra)         40,5/0
 4. Jakov Fak (Slo)                 41,6/0
 5. Simon Desthieux (Fra)           41,6/0
 6. Tarjei Boe (Nor)              1:06,3/2
...
35. Miha Dovžan (Slo)             3:54,1/2
Klemen Bauer  - diskvalifikacija

- svetovni pokal, skupno:
 1. Johannes Thingnes Boe (Nor)        211 točk
 2. Aleksander Loginov (Rus)           177
 3. Simon Desthieux (Fra)              175
 4. Tarjei Boe (Nor)                   168
 5. Martin Fourcade (Fra)              162
 6. Matvej Jelisejev (Rus)             155
...
14. Jakov Fak (Slo)                     89
42. Klemen Bauer (Slo)                  23
61. Miha Dovžan (Slo)                    6
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.