Šport > Zimski športi
164 ogledov

Slovenke na pragu presenečenja

norvežanke biatlon Epa
Slovenska štafeta tekmo v Hochfilznu končala na 17. mestu.

Norvežanke Karoline Offigstad Knotten, Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff in Marte Olsbu Röiseland so zmagovalke štafetne tekme za svetovni pokal na 4 x 6 km v avstrijskem Hochfilznu. Slovenke Polona Klemenčič, Lea Einfalt, Nina Zadravec in Tais Vozelj so bile 17., a med tekmo celo že na sedmem mestu.

Johannes Thingnes Boe Biatlon Šport Najboljši na svetu načrtuje premor

Svetovne prvakinje Norvežanke so si zmago priborile šele v zadnjem krogu v neposrednem dvoboju z Rusijo, ki je na koncu zaostala 8,2 sekunde. Tretje so bile Švicarke, ki so v zadnjem krogu dobile boj z Američankami, Ukrajinkami, Kanadčankami, Čehinjami in Francozinjami za najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Slovenke na prvi tekmi niso videle cilja, saj so jih tekmice prehitele za krog. Tokrat so bile glede na prvo tekmo celo na pragu presenečenja. Polona Klemenčič je bila z dvema popravkoma na strelišču po dveh streljanjih na 9. mestu in predala kot 10. Lea Einfalt pa si je na stadionu privoščila le eno popravo, Slovenija je do takrat opravila najbolje med vsemi 21 nastopajočimi reprezentancami, in strelišče zapustila celo kot sedma in bila na predaji deveta.

Mladi Nina Zadravec in Tais Vozelj nato nista uspeli nadaljevati niza in do cilja sta izgubili precej mest.

Vnovič so razočarale Nemke, ki so z 12. mestom dosegle najslabšo štafetno uvrstitev v zgodovini.

Jakov Fak Svetovni pokal Šport Fak že bližje najboljšim
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.