Fantastičen slovenski dan na Bližnjem vzhodu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Blaž Rola in Kaja Juvan sta uspešno preskočila prvo oviro na poti v glavni žreb OP Avstralije.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v Dubaju v prvem kvalifikacijskem krogu za nastop na glavnem turnirju odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu s 7:6 (4) in 6:2 premagala Avstralko Storm Sandres, 283. igralko sveta. V uvodnem krogu kvalifikacij je bil v Dohi uspešen tudi Blaž Rola.

Foto: Epa Blaž Rola

Juvanova, 104. igralka na lestvici WTA, je sicer prva nosilka kvalifikacij in bi morala biti že uvrščena v žreb za glavni turnir, saj je Ukrajinka Dajana Jastremska začasno suspendirana zaradi zaradi protidopinškega prekrška.

A uradne potrditve o tem, da Ukrajinke ne bo na turnirju, še ni, tako da Slovenka še igra kvalifikacije in se bo v drugem krogu merila z njeno rojakinjo Anhelino Kalinino, 163. na svetu.

Rola pa se je v drugi krog kvalifikacij, v katerih je 32. nosilec, prebil po zmagi nad Latvijcem Ernestsem Gulbisom. Rola, 154. na lestvici ATP, je 185. igralca sveta ugnal s 7:6 (2) in 6:3. V naslednjem dvoboju ga čaka Francoz Mathias Bourgue, 214. z lestvice ATP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.