Šport
134 ogledov

Fantastičen slovenski dan na Bližnjem vzhodu

Kaja Juvan Profimedia
Blaž Rola in Kaja Juvan sta uspešno preskočila prvo oviro na poti v glavni žreb OP Avstralije.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v Dubaju v prvem kvalifikacijskem krogu za nastop na glavnem turnirju odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu s 7:6 (4) in 6:2 premagala Avstralko Storm Sandres, 283. igralko sveta. V uvodnem krogu kvalifikacij je bil v Dohi uspešen tudi Blaž Rola.

Blaž Rola | Avtor: Epa Epa

Juvanova, 104. igralka na lestvici WTA, je sicer prva nosilka kvalifikacij in bi morala biti že uvrščena v žreb za glavni turnir, saj je Ukrajinka Dajana Jastremska začasno suspendirana zaradi zaradi protidopinškega prekrška.

A uradne potrditve o tem, da Ukrajinke ne bo na turnirju, še ni, tako da Slovenka še igra kvalifikacije in se bo v drugem krogu merila z njeno rojakinjo Anhelino Kalinino, 163. na svetu.

Rola pa se je v drugi krog kvalifikacij, v katerih je 32. nosilec, prebil po zmagi nad Latvijcem Ernestsem Gulbisom. Rola, 154. na lestvici ATP, je 185. igralca sveta ugnal s 7:6 (2) in 6:3. V naslednjem dvoboju ga čaka Francoz Mathias Bourgue, 214. z lestvice ATP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.