Fantastičen večer v vzhodnem Berlinu

Foto: Epa
Foto: Epa
V ponedeljek smo dobili še zadnjega člana elitne nemške nogometne lige za prihodnjo sezono.
Oglej si celoten članek

Prvič v svoji zgodovini bo v prvi nemški nogometni ligi zaigral berlinski Union, klub iz nekdanjega Vzhodnega Berlina, ki je v kvalifikacijah za uvrstitev v po kakovosti najvišji rang nemškega nogometa na dveh tekmah izločil petkratne državne prvake iz Stuttgarta.

Buindesliga Bayern sedmič zapored, Bayer med evropsko elito

Stuttgart je v letošnji sezoni Bundeslige zasedel 16. mesto, za ohranitev prvoligaškega statusa pa se je meril z Union Berlinom, ki pa je bil uspešnejši in bo v sezoni 2019/20 prvič zaigral v elitni druščini Bundeslige. Nogometaši Uniona so končano sezono 2018/19 druge lige sklenili na tretjem mestu in si priborili kvalifikacije za napredovanje v najvišji rang tekmovanja.

Foto: Epa Union Berlin

Berlinčani so najprej igrali izenačeno 2:2 v gosteh pri Stuttgartu, nato pa so se na domačem stadionu s Stuttgartom prav tako razšli z remijem 0:0, kar pa je bilo na podlagi več doseženih golov v gosteh dovolj za napredovanje med elito.

Berlinčani so pred padcem železne zavese in berlinskega zidu do leta 1990 igrali v prvi vzhodnonemški nogometni ligi, po združitvi Nemčije pa jim je v novi državni skupnosti pripadlo mesto v drugi nemški ligi. Nekaj časa so celo igrali v tretji in četrtiligi. Zadnjih deset let pa so bili stalni člani druge Bundeslige.

Že pred tem sta si napredovanje v prvo nemško Bundesligo priborila aktualna prvak in podprvak druge bundeslige Köln in Paderborn, v drugo ligo pa sta ob Stuttgartu izpadla še Nürnberg in Hannover 96.

Dodatne kvalifikacije za 1. Bundesligo (povratna tekma):

UNION BERLIN - Stuttgart 0:0 (0:0)  /2:2/

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v 1. Bundesligo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.