Šport > Nogomet
257 ogledov

Fantastičen večer v vzhodnem Berlinu

Union Berlin Epa
V ponedeljek smo dobili še zadnjega člana elitne nemške nogometne lige za prihodnjo sezono.

Prvič v svoji zgodovini bo v prvi nemški nogometni ligi zaigral berlinski Union, klub iz nekdanjega Vzhodnega Berlina, ki je v kvalifikacijah za uvrstitev v po kakovosti najvišji rang nemškega nogometa na dveh tekmah izločil petkratne državne prvake iz Stuttgarta.

Bayern München prvaki 2019 Buindesliga Šport Bayern sedmič zapored, Bayer med evropsko elito

Stuttgart je v letošnji sezoni Bundeslige zasedel 16. mesto, za ohranitev prvoligaškega statusa pa se je meril z Union Berlinom, ki pa je bil uspešnejši in bo v sezoni 2019/20 prvič zaigral v elitni druščini Bundeslige. Nogometaši Uniona so končano sezono 2018/19 druge lige sklenili na tretjem mestu in si priborili kvalifikacije za napredovanje v najvišji rang tekmovanja.

Union Berlin | Avtor: Epa Epa

Berlinčani so najprej igrali izenačeno 2:2 v gosteh pri Stuttgartu, nato pa so se na domačem stadionu s Stuttgartom prav tako razšli z remijem 0:0, kar pa je bilo na podlagi več doseženih golov v gosteh dovolj za napredovanje med elito.

Berlinčani so pred padcem železne zavese in berlinskega zidu do leta 1990 igrali v prvi vzhodnonemški nogometni ligi, po združitvi Nemčije pa jim je v novi državni skupnosti pripadlo mesto v drugi nemški ligi. Nekaj časa so celo igrali v tretji in četrtiligi. Zadnjih deset let pa so bili stalni člani druge Bundeslige.

Že pred tem sta si napredovanje v prvo nemško Bundesligo priborila aktualna prvak in podprvak druge bundeslige Köln in Paderborn, v drugo ligo pa sta ob Stuttgartu izpadla še Nürnberg in Hannover 96.

Dodatne kvalifikacije za 1. Bundesligo (povratna tekma):

UNION BERLIN - Stuttgart 0:0 (0:0)  /2:2/

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v 1. Bundesligo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.