Fantastična predstava slovenskega asa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA tokrat v domači dvorani gostili Sacramento Kings in po podaljšku zmagali s 108:96.
Oglej si celoten članek

Junak večera je bil slovenski zvezdnik Goran Dragić, ki je dosegel 25 točk, osem skokov in osem podaj, Tyler Johnson je k zmagi vročice dodal 22 točk, od tega sedem v podaljšku.

''Vedeli smo, da so utrujeni. Tekme nismo želeli prepustiti. Izgubili smo zadnji dve domači tekmi. To smo potrebovali. Igrali smo z veliko energije, še posebej v podaljšku,'' je povedal Dragić.

Košarkarji Miamija so tako dosegli še 15. zaporedno domačo zmago nad Sacramentom, kar je rekordni zmagoviti niz prvenstva NBA. Naslednja tekma Miami Heat čaka v petek, ko bodo gostovali pri Toronto Raptors.

Beno Udrih pa je s svojo novo sredino Detroit Pistons gostil košarkarje New York Knicks, katerih član je tudi Saša Vujačić. Slovenski dvoboj je dobil Udrih, ki je z Detroitom s 102:89 ugnal kratkohlačnike za še tretjo zaporedno zmago v novi sezoni.

Najbolj sta se v vrstah domačih izkazala Tobias Harris s 25 in Marcus Morris z 22 točkami, Udrih pa je v 16 minutah k zmagi dodal šest točk ter po en skok in podajo. Pri kratkohlačnikih je bil prvi strelec Carmelo Anthony s 24 točkami, priložnost je dobil tudi Vujačić, ki je v petih minutah zbral dve točki, dva skoka in podajo.

New York Knicks bodo v sredo doma gostili Houston Rockets, Detroit Pistons pa bodo gostovali v New Yorku pri Brooklyn Nets.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat - Sacramento Kings 108:96 (podaljšek)
Goran Dragić: 25 točk, 8 skokov, 8 podaj v 41 minutah za Miami

Detroit Pistons - New York Knicks 102:89
Beno Udrih: 6 točk, 1 skok, 1 podaja v 16 minutah za Detroit
Saša Vujačić: 2 točki, 2 skoka, 1 podaja v 5 minutah za New York

Cleveland Cavaliers - Houston Rockets 128:120
Philadelphia 76ers - Orlando Magic 101:103
Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 115:108
New Orleans Pelicans - Milwaukee Bucks 113:117
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 116:80
San Antonio Spurs - Utah Jazz 91:106
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 104:127

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.