Farrar dobil sprint druge etape

Foto: Žurnal24 Tyler Farrar je z užitkom brizgal penino po drugi etapi. (Foto: Reuters)
Na kolesarski dirki po Italiji je bil v drugi, 209 kilometrov dolgi etapi od Amsterdama do Utrechta v sprintu približno 40 kolesarjev najboljši Američan Tyler Farrar (Garmin Transitions).
Oglej si celoten članek

Drugo mesto je zasedel Avstralec Matthew Goss, tretje pa Italijan Fabio Sabatini. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel prvi favorit dirke, Avstralec Cadel Evans. Svetovni prvak je v nervozni etapi, polni padcev in okvar, izkoristil težave zmagovalca kronometra Bradleyja Wigginsa in oblekel rožnato majico. Pred Farrarjem ima v skupnem seštevku sekundo prednosti. Edini Slovenec na dirki Gorazd Štangelj je bil 79., v skupnem seštevku pa ni med stoterico.

Norvežan Thor Hushovd, dobitnik zelene majice za najboljšega po točkah na lanskem Touru, se je poškodoval na treningu v Italiji. Tekmovalec Cervela, ki je kolesaril v skupini, se je zaletel v deklico, ki mu je prečkala pot, padel in si zlomil ključnico. Dekle se pri trčenju ni poškodovalo.

"Seveda sem vesel rumene majice, a marsičesa ne razumem. Ne vem, zakaj je bilo toliko živčnosti. Bolj nevarne etape oziroma dirke v moji karieri najbrž še nisem vozil. Moram biti zadovoljen, da se je vse srečno končalo, nepričakovano sem celo prišel do majice vodilnega," je na cilju dejal Evans, ki skupnega vodstva v tretji etapi od Amsterdama do Midellburga ne namerava braniti za vsako ceno, medtem ko Farrar - udeležen je bil pri prvem skupinskem padcu -, že napoveduje boj za skupno vodstvo:

"Predvsem sem zadovoljen, da se že v drugi etapi izpolnil cilj, po katerega sem na Giro prišel. Zdaj se mi ponuja lepa možnost, da oblečem tudi rožnato majico in velja jo izkoristiti. Tudi v ponedeljek si želim zmagati."

Giro, 2. etapa:

1. Tyler Farrar (ZDA/Garmin-Transitions) 4:56:46
2. Matthew Goss (Avs/HTC-Columbia) isti čas
3. Fabio Sabatini (Ita/Liquigas-Doimo) isti čas
4. Andre Greipel (Nem/HTC-Columbia) isti čas
5. Alessandro Petacchi (Ita/Lampre-Farnese Vini) isti čas
...
78. Gorazd Štangelj (Slo/Astana) +0:37
79. Bradley Wiggins (VBr/Sky) isti čas
115. Carlos Sastre (Špa/Cervelo Test Team) isti čas

Giro, skupni vrstni red:

1. Cadel Evans (Avs/BMC Racing Team) 5:07:09
2. Tyler Farrar (ZDA/Garmin-Transitions) +0:01
3. Aleksander Vinokurov (Kaz/astana) +0:03
4. Richie Porte (Avs/Saxo Bank) +isti čas
5. David Millar (VBr/Garmin-Transitions) +0:04
 ...
20. Ivan Basso (Ita/Liquigas-Doimo) +0:21
37. Bradley Wiggins (VBr/Sky) +0:32
74. Carlos Sastre (Špa/Cervelo) +0:57
103. Gorazd Štangelj (Slo/Astana) +1:17
123. Damiano Cunego (Ita/Lampre-Farnese Vini) +1:24

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.