Šport
12 ogledov

Farrar dobil sprint druge etape

Tyler Farrar je z užitkom brizgal penino po drugi etapi. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na kolesarski dirki po Italiji je bil v drugi, 209 kilometrov dolgi etapi od Amsterdama do Utrechta v sprintu približno 40 kolesarjev najboljši Američan Tyler Farrar (Garmin Transitions).

Drugo mesto je zasedel Avstralec Matthew Goss, tretje pa Italijan Fabio Sabatini. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel prvi favorit dirke, Avstralec Cadel Evans. Svetovni prvak je v nervozni etapi, polni padcev in okvar, izkoristil težave zmagovalca kronometra Bradleyja Wigginsa in oblekel rožnato majico. Pred Farrarjem ima v skupnem seštevku sekundo prednosti. Edini Slovenec na dirki Gorazd Štangelj je bil 79., v skupnem seštevku pa ni med stoterico.

Norvežan Thor Hushovd, dobitnik zelene majice za najboljšega po točkah na lanskem Touru, se je poškodoval na treningu v Italiji. Tekmovalec Cervela, ki je kolesaril v skupini, se je zaletel v deklico, ki mu je prečkala pot, padel in si zlomil ključnico. Dekle se pri trčenju ni poškodovalo.

"Seveda sem vesel rumene majice, a marsičesa ne razumem. Ne vem, zakaj je bilo toliko živčnosti. Bolj nevarne etape oziroma dirke v moji karieri najbrž še nisem vozil. Moram biti zadovoljen, da se je vse srečno končalo, nepričakovano sem celo prišel do majice vodilnega," je na cilju dejal Evans, ki skupnega vodstva v tretji etapi od Amsterdama do Midellburga ne namerava braniti za vsako ceno, medtem ko Farrar - udeležen je bil pri prvem skupinskem padcu -, že napoveduje boj za skupno vodstvo:

"Predvsem sem zadovoljen, da se že v drugi etapi izpolnil cilj, po katerega sem na Giro prišel. Zdaj se mi ponuja lepa možnost, da oblečem tudi rožnato majico in velja jo izkoristiti. Tudi v ponedeljek si želim zmagati."

Giro, 2. etapa:

1. Tyler Farrar (ZDA/Garmin-Transitions) 4:56:46
2. Matthew Goss (Avs/HTC-Columbia) isti čas
3. Fabio Sabatini (Ita/Liquigas-Doimo) isti čas
4. Andre Greipel (Nem/HTC-Columbia) isti čas
5. Alessandro Petacchi (Ita/Lampre-Farnese Vini) isti čas
...
78. Gorazd Štangelj (Slo/Astana) +0:37
79. Bradley Wiggins (VBr/Sky) isti čas
115. Carlos Sastre (Špa/Cervelo Test Team) isti čas

Giro, skupni vrstni red:

1. Cadel Evans (Avs/BMC Racing Team) 5:07:09
2. Tyler Farrar (ZDA/Garmin-Transitions) +0:01
3. Aleksander Vinokurov (Kaz/astana) +0:03
4. Richie Porte (Avs/Saxo Bank) +isti čas
5. David Millar (VBr/Garmin-Transitions) +0:04
 ...
20. Ivan Basso (Ita/Liquigas-Doimo) +0:21
37. Bradley Wiggins (VBr/Sky) +0:32
74. Carlos Sastre (Špa/Cervelo) +0:57
103. Gorazd Štangelj (Slo/Astana) +1:17
123. Damiano Cunego (Ita/Lampre-Farnese Vini) +1:24

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.