Favorit dehidriran končal v bolnišnici

Foto: Profimedia Thibaut Pinot
Konec za enega boljših kolesarjev na letošnjem Giru.
Oglej si celoten članek

Medtem ko je britanski kolesar Chris Froome tik pred svojo prvo zmago na dirki po Italiji, potem ko je v soboto v 20. etapi ubranil rožnato majico vodilnega, je Francoz Thibaut Pinot že odstopil z dirke. Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji Froome mora zdaj le še priti do konca zadnje etape s ciljem v Rimu.

Pinot je medtem po slabi 20. etapi izgubil vse možnosti za stopničke, nato je pozneje odstopil z dirke. Sedemindvajsetletnika je zdelal 12-kilometrski vzpon na Saint-Pantaleon, tako da je končal v bolnišnici v Aosti, kjer so ga zadržali na opazovanju.

"To je za nas velik poraz, Pinot je povsem izčrpan. Odstop je neizbežen. Ne vidim možnosti, da bi v takšnem stanju še lahko sedel na kolo. Tokrat je prekoračil svoje meje," je takoj po etapi dejal športni direktor ekipe Groupama-FDJ, Martial Gayant.

Giro Nieveju zadnja gorska etapa, Froome odbil napade Dumoulina

"Povsem je dehidriran in ima vročino, a v bolnišnici dobro skrbijo zanj," pa je dodal po prespani noči.

Pinot sprva sploh ni bil v načrtih Groupame FDJ-a za nastop na letošnjem Giru, a so ga na njegovo željo na koncu le uvrstili v moštvo za dirko po Italiji.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.