Šport
646 ogledov

Favorit dehidriran končal v bolnišnici

Thibaut Pinot
Konec za enega boljših kolesarjev na letošnjem Giru.

Medtem ko je britanski kolesar Chris Froome tik pred svojo prvo zmago na dirki po Italiji, potem ko je v soboto v 20. etapi ubranil rožnato majico vodilnega, je Francoz Thibaut Pinot že odstopil z dirke. Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji Froome mora zdaj le še priti do konca zadnje etape s ciljem v Rimu.

Pinot je medtem po slabi 20. etapi izgubil vse možnosti za stopničke, nato je pozneje odstopil z dirke. Sedemindvajsetletnika je zdelal 12-kilometrski vzpon na Saint-Pantaleon, tako da je končal v bolnišnici v Aosti, kjer so ga zadržali na opazovanju.

"To je za nas velik poraz, Pinot je povsem izčrpan. Odstop je neizbežen. Ne vidim možnosti, da bi v takšnem stanju še lahko sedel na kolo. Tokrat je prekoračil svoje meje," je takoj po etapi dejal športni direktor ekipe Groupama-FDJ, Martial Gayant.

mikel nieve Giro Šport Nieveju zadnja gorska etapa, Froome odbil napade Dumoulina

"Povsem je dehidriran in ima vročino, a v bolnišnici dobro skrbijo zanj," pa je dodal po prespani noči.

Pinot sprva sploh ni bil v načrtih Groupame FDJ-a za nastop na letošnjem Giru, a so ga na njegovo željo na koncu le uvrstili v moštvo za dirko po Italiji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.