Favoriti upravičili pričakovanja

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Cedevite Olimpije in Krke so slavili na današnjih prvih četrtfinalnih tekmah pokala Spar.
Oglej si celoten članek

Zasedba Cedevite Olimpije je bila v gosteh boljša od ekipe GGD Šenčur (77:85). Izbranci ljubljanskega trenerja Jurice Golemca so odpor domačih košarkarjev strli šele v drugem polčasu. 

Pri zmajih je bil najbolj razpoložen slovenski reprezentant Jaka Blažič, ki je v slabih tridesetih minutah dosegel 25 točk, izkazal pa se je tudi Codi Miller-McIntyre, ki je 14 točkam dodal še devet podaj in šest skokov. Pri gorenjski zasedbi je bil najbolj učinkovit Marko Popadić z 22 točkami.

Ekipa Krke je na domačem parketu ukanila Hopse s Polzele (95:83). V dolenjski prestolnici so si domači košarkarji po izenačenem prvem polčasu odločilno prednost priigrali v tretji četrtini, ki so jo dobili z 29:15. 

Pri Novomeščanih je bil strelsko najbolj učinkovit Muhamed Pašalić z 19 točkami in osmimi podajami, medtem ko je Luka Lapornik za zmago prispeval 17 točk. Pri Polzeljanih je Sandi Čebular dosegel 21, Miha Vašl pa 19 točk.

xxx

Povratni tekmi bosta v četrtek. Zaključni turnir najboljše četverice bo v soboto in nedeljo na Kodeljevem.

Pokal Slovenije Dvojec že blizu polfinala

V ponedeljek so Helios Suns v gosteh premagali Šentjur (60:67), Koper Primorska pa je bila prav tako v gosteh boljša od Rogaške (62:82). Povratni tekmi bodo te ekipe igrale v sredo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.