Šport > Košarka
149 ogledov

Favoriti upravičili pričakovanja

Jaka Blažič Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Cedevite Olimpije in Krke so slavili na današnjih prvih četrtfinalnih tekmah pokala Spar.

Zasedba Cedevite Olimpije je bila v gosteh boljša od ekipe GGD Šenčur (77:85). Izbranci ljubljanskega trenerja Jurice Golemca so odpor domačih košarkarjev strli šele v drugem polčasu. 

Pri zmajih je bil najbolj razpoložen slovenski reprezentant Jaka Blažič, ki je v slabih tridesetih minutah dosegel 25 točk, izkazal pa se je tudi Codi Miller-McIntyre, ki je 14 točkam dodal še devet podaj in šest skokov. Pri gorenjski zasedbi je bil najbolj učinkovit Marko Popadić z 22 točkami.

Ekipa Krke je na domačem parketu ukanila Hopse s Polzele (95:83). V dolenjski prestolnici so si domači košarkarji po izenačenem prvem polčasu odločilno prednost priigrali v tretji četrtini, ki so jo dobili z 29:15. 

Pri Novomeščanih je bil strelsko najbolj učinkovit Muhamed Pašalić z 19 točkami in osmimi podajami, medtem ko je Luka Lapornik za zmago prispeval 17 točk. Pri Polzeljanih je Sandi Čebular dosegel 21, Miha Vašl pa 19 točk.

Povratni tekmi bosta v četrtek. Zaključni turnir najboljše četverice bo v soboto in nedeljo na Kodeljevem.

Helios Suns Pokal Slovenije Šport Dvojec že blizu polfinala

V ponedeljek so Helios Suns v gosteh premagali Šentjur (60:67), Koper Primorska pa je bila prav tako v gosteh boljša od Rogaške (62:82). Povratni tekmi bodo te ekipe igrale v sredo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice