Šport > Košarka
201 ogledov

Cedevita Olimpija že našla novega trenerja

Jurica Golemac Profimedia
Jurica Golemac je postal novi trener Cedevite Olimpije.

Košarkarji Cedevite Olimpije so bili le pol dneva brez trenerja. Potem ko so danes v klubu prekinili sodelovanje s Slavenom Rimcem, so popoldne že razkrili ime novega trenerja. Zmaje bo vodil Jurica Golemac, nekoč tudi že igralec ljubljanske ekipe, ki je nazadnje kot trener vodil Koper Primorsko. Ekipo bo prvič vodil v soboto na tekmi z FMP.

Prav koprska ekipa je bila usodna za zdaj že nekdanjega trenerja Rimca. V nedeljo so v ligi Aba Ljubljačnani namreč doživeli četrti zaporedni poraz v regionalnem tekmovanju, vodstvo kluba pa je dan pozneje reagiralo in končalo sodelovanje z njim.

Cedevita Olimpija | Avtor: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

Igralsko kariero v Sloveniji je Golemac začel leta 1997; sprva je igral za mlado ekipo Olimpije, pozneje pa nastopal za Union Olimpijo, Slovan in novomeško Krko. Na mednarodni sceni pa nato med drugim tudi v Efes Pilsnu, Ciboni, Virtusu iz Rima, Panathinaikosu in berlinski Albi. Kot naturalizirani košarkar je leta 2009 na EP nastopil za Slovenijo, skupno ima za izbrano vrsto 17 uradnih nastopov.

Trenersko pot pa je začel leta 2013 v Ciboni kot pomočnik Rimca. Trenerske izkušnje je pridobival tudi kot pomočnik v članski reprezentanci Gruzije. Kot glavni trener se je prvič preizkusil v šentjurskem Tajfunu. Leta 2017 je Golemac prevzel takratno Sixt Primorsko in Koprčane že v prvi sezoni pripeljal do naslova prvaka pokala Spar, finala lige Aba 2 in polfinala slovenskega državnega prvenstva.

V sezoni 2018/19 je s Koprčani osvojil naslov prvaka v ligi Aba 2, naslov slovenskega prvaka ter pokalno in superpokalno lovoriko. V tej je Koper Primorska še pod njegovim vodstvom osvojil superpokalni naslov, potem pa je zaradi finančnih težav kluba Golemac končal sodelovanje in od 20. decembra ni bil več trener Kopra.

Jurica Golemac | Avtor: Profimedia Profimedia

"Občutki so mešani. Kot nekdanji igralec ljubljanskega kluba sem si vedno želel nekega dne tudi postati glavni trener Cedevite Olimpije. Zagotovo za to sedaj ni idealen čas, nenazadnje sem na tem mestu zamenjal prejšnjega trenerja, Slavena Rimca. Toda potrebno je zavihati rokave, začeti delati in popraviti trenutno stanje. To nam zagotovo lahko uspe, saj je ekipa dovolj kakovostna, da igra veliko bolje, kot je igrala do tega trenutka," je ob prevzemu trenerskega mesta dejal Golemac.

"Jurica Golemac se je, odkar je vlogo igralca zamenjal za vlogo trenerja, izkazal za enega izmed najbolj nadarjenih evropskih trenerjev. Nenazadnje je to dokazal v Kopru, kjer je v minuli sezoni osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Izredno veseli smo, da se je Golemac odločil, da sprejme izziv in se v Ljubljano vrne kot glavni trener Cedevite Olimpije. Njegova odločitev dokazuje, da je naš projekt na pravi poti k temu, da v Ljubljani košarko znova dvignemo na višjo raven," pa je izbiro pospremil športni direktor Sani Bečirović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.