Šport > Košarka
387 ogledov

Olimpija po še eni blamaži odslovila trenerja

Slaven Rimac Saša Despot
Slaven Rimac ni več glavni trener članskega moštva Cedevita Olimpija.

Ljubljanski klub in hrvaški strokovnjak sta se po nedeljskem porazu v 17. krogu lige Aba proti Koper Primorski dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Njegov naslednik zaenkrat še ni znan, neuradni viri pa namigujejo na Jurico Golemca ali Jureta Zdovca.

Mega Bemax : Krka Liga ABA Šport Nova blamaža Olimpije, razpad Krke proti najslabši ekipi lige

"Slaven Rimac je bil na začetku zgodbe o košarkarskem klubu Cedevita Olimpija postavljen v izredno zahtevno situacijo. Z ekipo, ki je bila tekom poletja na novo sestavljena, je začel priprave na novo tekmovalno sezono. V ligi Aba smo trenutno pod vrhom, v evropskem pokalu pa se prvi del sezone ni izšel po naših pričakovanjih. Po štirih zaporednih porazih na začetku novega koledarskega leta smo uvideli, da potrebujemo osvežitev na mestu glavnega trenerja, zato smo se odločili za sporazumno prekinitev pogodbe. Slavenu želimo vse najboljše v nadaljnji karieri, ki bo zagotovo zelo uspešna, saj gre za velikega strokovnjaka, hkrati pa se mu zahvaljujemo za vse, kar je od začetka zgodbe o novem klubu napravil za Cedevito Olimpijo," je ob tem povedal Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija.

Cedevita Olimpija je v nedeljo v Stožicah izgubila četrtič zapored in pod vprašaj postavila uvrstitev med prve štiri ekipe v ligi Aba, ki bodo napredovale v končnico. Ljubljančani v 2020 še nimajo zmage, izgubili pa so proti ekipam, ki po večini ne sodijo med najboljše (Igokeja, Partizan, Mornar, Koper Primorska).

Ljubljančani se bodo do odmora za pokalna tekmovanja sredi februarja pomerili z ekipo FMP v gosteh in Zadrom doma, marca pa jih čakajo Crvena zvezda, Budućnost in Krka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.