Šport > Košarka
344 ogledov

Trojki v zadnjih sekundah za zmago Krke in poraz Olimpije

Glenn Cosey Krka/Drago Perko/kosarka.si
Velika zmaga Novomeščanov.

Košarkarji Krke so v 15. krogu lige Aba premagali Budućnost s 73:72 (12:18, 35:36, 56:54).

Novomeščani, ki so v ponedeljek visoko izgubili v Beogradu proti Crveni zvezdi, so na domačem parketu tokrat pozdravili vodilno ekipo lige iz Podgorice, ki jo bo v prihodnje najverjetneje vodil Jurica Golemac, tokrat pa je še igrala po napotkih Petra Mijovića. Dolenjci so se tokrat pokazali v precej boljši luči in s trojko v izdihljajih tekme prišli do svoje šeste zmage v ligi. Črnogorci pa so doživeli četrti poraz.

Novomeščani so še na začetku druge četrtine zaostajali za osem točk, toda nato jim je uspel preobrat, sami so prišli do vodstva s šestimi točkami, a na glavni odmor sta ekipi šli praktično poravnani.

Tako je ostalo tudi v tretji četrtini ter tudi vse do izdihljajev zadnjega dela igre. V zadnjo minuto sta ekipi vstopili s 70:70, Hassan Martin je nato za goste 53 sekund pred koncem zadel enega od dveh prostih metov, domači pa so svoj napad zapravili. Justin Cobbs je nato zadel spet enega od dveh prostih metrov za goste, vsega štiri sekunde pred koncem pa je dvorano razveselil Glenn Cosey, ki je zadel trojko za končnih 73:72.

Slednji je bil z 21 točkami tudi prvi strelec tekme, pri gostih jih je 17 dosegel Cobbs.

Olimpija klonila v zadnji sekundi

Na podoben način kot tekma v Novem mestu se je končal tudi dvoboj v Beogradu med Partizanom in Cedevito Olimpijo. Ljubljančani so izgubili z rezultatom 95:96 (25:23, 47:55, 69:81).

Košarkarji Cedevite Olimpije so na prejšnji tekmi morali nepričakovano priznati premoč Igokei, ki jih je po slabi predstavi premagala na njihovem terenu. Tokrat so se podali na zahtevno gostovanje k Partizanu, ki je bil pred tekmo mesto pred Ljubljančani na lestvici, beograjska zasedba pa je imela šest tekem dolg niz zmag. Današnja tekma je bila že tretja med tema ekipama v sezoni, septembra so košarkarji Partizana v finalu superpokala lige Aba zmagali z 99:77, v četrtem krogu v Stožicah pa so slavili Ljubljančani s 85:69.

Gostje so v prvem polčasu pokazali dve podobi. Prvo pozitivno ob koncu prve četrtine in začetku druge, ko so lovili in ujeli tekmece. Ljubljančani so za dve točki dobili prvo četrtino in prednost povečali že na sedem točk. A sledile so minute krize, še posebej boleči sta bili zadnji dve. Takrat se je gostom strelsko ustavilo, domači pa so z delnim izidom 10:0 prišli do lepe prednosti.

 | Avtor: Partizan NIS Partizan NIS

A vse vendarle še ni bilo izgubljeno. V tretji četrtini so se sicer zeleno-oranžni zaman trudili, da bi prišli bližje, po izidu 81:69 je že kazalo, da preobrata ne bo. Toda slabe minute so imeli nato tudi domači. Gostje so se v zadnjih desetih minutah zagnali in hitro prišli povsem zraven, po košu Mikaela Hopkinsa za znižanje na 81:85 pa so spet dobili krila.

Na koncu pa so vendarle ostali praznih rok. Zapravili so zmago, potem ko sta s trojkama Ryan Boatright in Jaka Blažič že poskrbela za izenačenje na 91:91, Boatright pa s prodorom pol minute pred koncem za vodstvo s 93:91. Partizan se je v zadnjem napadu zapletel, ostala je le še sekunda, a je Beograjčanom nekako uspelo spraviti žogo do Ognjena Jaramaza, ta pa je s trojko ob zvoku sirene zapečatil usodo slovenske ekipe.

Blažič je za Olimpijo dosegel 22 točk, Hopkins 13, pri domačih je bil najboljši strelec junak dvoboja Jaramaz s 16.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.