Šport > Košarka
502 ogledov

Košarkarja Krke poskrbela za najlepši potezi kroga lige ABA

Crvena zvezda : Krka Crvena zvezda mts
Potezi košarkarjev Krke sta prišli v izbor za najlepšo akcijo 14. kroga lige ABA.

Košarkarji Krke so bili v 14. krogu lige ABA pričakovano poraženi na gostovanju v Pionirju, kjer je bila Crvena zvezda boljša s 101:77.

Kljub visokemu porazu pa so večji del tekme košarkarji Krke igrali zelo dobro ter odlično parirali znamenitemu nasprotniku. Gledalce so navdušuli predvsem s serijo trojk v prvem polčasu, ko so v 20 minutah zadeli kar 9 metov za tri točke ter ob premoru zaostajali za vsega tri pike.

V drugem polčasu se je nato tehtnica vendarle prevesila na stran domačih, gostom iz Novega mesta pa je lahko v uteho vsaj to, da sta dve atraktivni potezi njihovih igralcev na koncu končali na samem vrhu v izboru za najlepšo akcijo kroga.

Šlo je za dve siloviti zabijanji, na kateri bi bili ponosni celo največji zvezdniki lige NBA.

Najprej je Ivan Ramljak v silovitem naletu z eno roko zabil žogo preko Nikole Jovanovića, v nadaljevanju pa ga je posnemal Marvin Jones, ki si je dal duška preko Boriše Simanića. Novomeški Američan je nato do konca tekme gledalce dvignil na noge še s spektakularnim alley oop zabijanjem.

Zabijanji Jonesa si lahko pogledate v spodnjem videu, ob 2:01 ter 2:25.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.