Šport > Košarka
58 ogledov

Krka do polčasa enakovredna Crveni zvezdi

Ivan Ramljak Crvena zvezda mts
Poraz novomeških košarkarjev.

Košarkarji Krke so v 14. krogu lige Aba izgubili proti Crveni zvezdi s 77:101 (18:25, 47:50, 63:79). To je bil njihov deveti poraz. Pred 14 dnevi so v Beogradu proti FMP izgubili tesno z 81:84, tokrat pa so dobro odigrali le prvo polovico tekme, v nadaljevanju pa popustili in Crvena zvezda je brez težav dosegla visoko zmago.

Krka je pred koncem leta 2019 prekinila niz štirih porazov, ko je Zadar premagala s 76:74, prvi polčas današnje tekme pa je nakazal, da bi morda lahko pripravila presenečenje tudi pri močnejšem tekmecu.

Slovenska ekipa se je dobro borila, zaostanek po prvi četrtini so Novomeščani zmanjšali in se po zaostanku 42:49 v zadnji minuti prvega polčasa s trojko Muhameda Pašalića približali le na -3.

A nadaljevanje ni bilo več tako dobro. Crvena zvezda je hitro stopila na plin, pobegnila na +10, prednost pa nato počasi še povečevala. Tudi v zadnji četrtini je bilo podobno, Krka je v drugih 20 minutah tekme zbrala le 30 točk, kar je bilo seveda premalo, da bi se še lahko kosala z domačimi.

Za goste je največ točk, 19, dosegel Glenn Cosey, Paolo Marinelli jih je dodal 13, eno manj pa Ivan Ramljak. Pri zmagovalcih je Billy Baron tekmo končal pri 16 točkah.

V naslednjem krogu bo Krka 11. januarja gostila vodilno ekipi regionalnega tekmovanja, črnogorsko Budućnost.

 

Sorodne novice