''Fed Express'' po 18 mesecih povozil Đokovića

Foto: EPA
Foto: EPA
Švicar Roger Federer je v polfinalu teniškega turnirja v Dubaju nekoliko nepričakovano v treh nizih premagal branilca naslova in drugega igralca sveta Srba Novaka Đokovića s 3:6, 6:3, 6:2.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA novak đoković dubaj Roger Federer se je uvrstil v finale najprestižnejšega turnirja serije 500 v Dubaju, kjer je prvič po 18 mesecih premagal velikega rivala in številko dve svetovnega tenisa Novaka Đokovića.

Ponovitev finala iz leta 2011, ko je v dveh nizih zmagal Đoković, je tokrat minila v znamenju 32-letnega Švicarja, ki je še enkrat dokazal, da se tudi v ''starejših'' letih lahko kosa z najboljšimi tenisači mlajše generacije. Federer je sploh prvič premagal Đokovića, potem ko je izgubil prvi niz, in skupno razmerje zmag in porazov izboljšal na 17:15.

Đoković, ki je pred začetkom polfinala veljal za favorita, je proti Federerju nazadnje izgubil avgusta 2012, ko mu je Švicar v finalu mastersa v Cincinnatiju celo zavezal kravato. Od takrat je Srb dobil tri zaporedne obračune, Federer pa je niz porazov prekinil v Dubaju, kjer je v preteklosti zmagal že petkrat (2003-2005, 2007, 2012).

Federer se bo za šesto zmago v Dubaju pomeril s Čehom Tomašem Berdychom, ki je že prej izločil Nemca Philippa Kohlschreiberja.

ATP 500, Dubaj, polfinale:

Novak Đoković (Srb/1) : Roger Federer (Švi/4) 6:3, 3:6, 2:6
Tomaš Berdych (Češ/3)
: Philipp Kohlschreiber (Nem/7) 7:5, 7:5

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.