Šport
28 ogledov

''Fed Express'' po 18 mesecih povozil Đokovića

roger federer dubaj EPA
Švicar Roger Federer je v polfinalu teniškega turnirja v Dubaju nekoliko nepričakovano v treh nizih premagal branilca naslova in drugega igralca sveta Srba Novaka Đokovića s 3:6, 6:3, 6:2.

novak đoković dubaj | Avtor: EPA EPA
Roger Federer se je uvrstil v finale najprestižnejšega turnirja serije 500 v Dubaju, kjer je prvič po 18 mesecih premagal velikega rivala in številko dve svetovnega tenisa Novaka Đokovića.

Ponovitev finala iz leta 2011, ko je v dveh nizih zmagal Đoković, je tokrat minila v znamenju 32-letnega Švicarja, ki je še enkrat dokazal, da se tudi v ''starejših'' letih lahko kosa z najboljšimi tenisači mlajše generacije. Federer je sploh prvič premagal Đokovića, potem ko je izgubil prvi niz, in skupno razmerje zmag in porazov izboljšal na 17:15.

Đoković, ki je pred začetkom polfinala veljal za favorita, je proti Federerju nazadnje izgubil avgusta 2012, ko mu je Švicar v finalu mastersa v Cincinnatiju celo zavezal kravato. Od takrat je Srb dobil tri zaporedne obračune, Federer pa je niz porazov prekinil v Dubaju, kjer je v preteklosti zmagal že petkrat (2003-2005, 2007, 2012).

Federer se bo za šesto zmago v Dubaju pomeril s Čehom Tomašem Berdychom, ki je že prej izločil Nemca Philippa Kohlschreiberja.

ATP 500, Dubaj, polfinale:

Novak Đoković (Srb/1) : Roger Federer (Švi/4) 6:3, 3:6, 2:6
Tomaš Berdych (Češ/3)
: Philipp Kohlschreiber (Nem/7) 7:5, 7:5

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.