Federer in Murray med najboljših osem

Foto: EPA roger federer Foto: EPA roger federer milos raonic Foto: EPA roger federer Foto: EPA roger federer Foto: EPA roger federer Foto: EPA mirka federer Foto: EPA milos raonic Foto: EPA andy murray Foto: EPA andy murray Foto: EPA gilles simon Foto: EPA andy murray Foto: EPA jeremy chardy Foto: EPA jeremy chardy Foto: EPA andreas seppi Foto: EPA serena williams Foto: EPA serena williams Foto: EPA maria kirilenko Foto: EPA serena williams Foto: EPA viktorija azarenka Foto: EPA viktorija azarenka Foto: EPA viktorija azarenka
Na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu glavni favoriti še naprej zmagujejo. Tako so si danes nastop v četrtfinalu gladko zagotovili Švicar Roger Federer, Britanec Andy Murray, Američanka Serena Williams in prva nosilka, Belorusinja Viktorija Azarenka.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA andy murray V četrtfinale so se uvrstili še Francoza Jo-Wilfried Tsonga in Jeremy Chardy pri moških ter Rusinja Svetlana Kuznjecova in Američanka Sloane Stephens pri ženskah.

Murray, zmagovalec lanskega odprtega prvenstva v ZDA, proti Gillesu Simonu ni imel nikakršnih težav. Zmagovalec je bil praktično znan že vnaprej, saj je imel Francoz podobne težave kot slovenski igralec Blaž Kavčič, maratonski peturni sobotni dvoboj z rojakom Gaelom Monfilsom ga je namreč povsem izčrpal. Brez svežine se Francoz odlično pripravljenemu Škotu ni mogel resneje upirati, kar je po tekmi priznal tudi Murray, ki je tekmecu kar osemkrat odvzel servis, dosegel pa tudi 32 "winnerjev".

"Gilles je eden od igralcev, ki ima najboljše gibanje na igrišču, a videlo se je, da tokrat ni pravi. Po napornem sobotnem dvoboju se ni mogel regenerirati, verjamem, da je danes trpel na igrišču. A tak je tenis. Sam sem poskušal razmišljati le o svoji igri, mislim, da mi je to v večji meri uspelo, tako da sem zelo zadovoljen, da sem zmagal, pri tem pa privarčeval tudi nekaj moči," je dejal olimpijski prvak, medtem ko je bil Simon kratek in jedrnat: "Proti Murrayju je težko igrati v vsakem dvoboju, zamislite si, kako je, če z njim igraš in nisi stoodstotno pripravljen."

Britanec proti francoski senzaciji

Murray se bo v četrtfinalu pomeril s še enim Francozom, njegov tekmec bo 36. nosilec Jeremy Chardy. Francoz je s 3:1 v nizih ugnal Italijana Andreo Seppija, z uvrstitvijo v četrtfinale pa je dosegel svoj največji uspeh v karieri. Njegov največji dosežek doslej je bila uvrstitev v četrti krog Pariza leta 2008.

Maestro ukrotil mladega Raonica

Federer se je z Raonicom mučil le v drugem nizu, ki ga je dobil v podaljšku, a njegova 35. zaporedna uvrstitev v četrtfinale enega od turnirjev za veliki slam ni bila niti v enem trenutku pod vprašajem. "V letih igranja sem dobil dovolj izkušenj, kako se zoperstaviti odličnim serverjem. Če me ne izda refleks, proti njim znam igrati. Danes me ni, zbran sem ostal od začetka do konca in zmaga je tu," je bil po tekmi zadovoljen Švicar, ki se bo v četrtfinalu meril s Tsongo.

Foto: EPA serena williams Tako kot Murray in Federer sta se do četrtfinala sprehodili tudi prvi favoritinji ženskega dela turnirja, Azerenka in Williamsova sta Rusinjama Jeleni Vesnini in Mariji Kirilenko prepustili le dve igri. "Vsekakor sem opravila veliko delo. Zmagati na takšen način je pred nadaljevanjem turnirja zelo dobrodošlo,'' je dejstvo, da je privarčevala nekaj energije, veselilo Azarenkovo, ki se bo v četrtfinalu pomerila z rusko veteranko Svetlano Kuznjecovo, zmagovalka dveh turnirjev za veliki slam je namreč izločila deseto nosilko, Danko Caroline Wozniacki. "Vidim, da se je Svetlana vrnila na igrišča mnogo bolj sveža in močnejša. Ona ve, kako se igrajo zaključni dvoboji največjih turnirjev, zato me zagotovo čaka težka naloga," Azarenkova spoštuje svojo naslednjo tekmico.

Mnogo bolj brezskrbno deluje mlajša od sester Williams. Ne samo zaradi lažje tekmice, v četrtfinalu se bo pomerila z 19-letno neizkušeno rojakinjo Stephensovo, ampak tudi zaradi odlične forme. "Res sem v odlični formi. Nisem pričakovala, da bom igrala tako dobro. V prvem nizu sem imela 95-odstoten prvi servis, kaj takega se mi redko zgodi," je dobro razpoložena Williamsova, ki bo na največjih turnirjih igrala že v svojem 35. četrtfinalu, doslej ima tudi 15 naslovov, od tega pet v Melbournu.

Hercogova odpovedala pokal Fed

Foto: EPA polona hercog Za novo kapetanko slovenske teniške reprezentance Tino Pisnik je prišla še ena neugodna novica. Za tekmovanje pokala Fed 1. evroafriške skupine, ki bo na začetku februarja v Izraelu, je nastop odpovedala najboljša slovenska igralka Polona Hercog, ki še ni sanirala poškodbe zapestja.

"Ponovni pregledi zapestja so pokazali, da poškodba še ni dokončno sanirana. Iz Avstralije sem pripotovala nazaj v Slovenijo. Opravila bom še nekaj dodatnih pregledov, ki bodo dali dokončni odgovor, koliko časa bo potrebno mirovanje. Zaradi teh težav sem morala odpovedati naslednja dva turnirja, ki sem ju imela v načrtu, na mojo veliko žalost pa tudi nastop za reprezentanco v Izraelu. Dekletom, ki bodo odpotovala v Izrael, želim čim boljše igre in jim hkrati sporočam, da bomo skupaj že ob naslednji reprezentančni akciji," je sporočila Hercogova. Pred tem je reprezentančno kariero končala Katarina Srebotnik, nastop v Izraelu pa je odpovedala tudi Tadeja Majerič.

OP Avstralije, osmina finala, moški:

Jeremy Chardy (Fra) - Andreas Seppi (Ita/21) 5:7, 6:3, 6:2, 6:2
Andy Murray (VBr/3) - Gilles Simon (Fra/14) 6:3, 6:1, 6:3
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/7) - Richard Gasquet (Fra/9) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2
Roger Federer (Švi/2) - Milos Raonic (Kan/13) 6:4, 7:6 (4), 6:2

OP Avstralije, osmina finala, ženske:

Svetlana Kuznecova (Rus) - Caroline Wozniacki (Dan/10) 6:2, 2:6, 7:5
Viktorija Azarenka (Blr/1) - Jelena Vesnina (Rus) 6:1, 6:1
Serena Williams (ZDA/3) - Maria Kirilenko (Rus/14) 6:2, 6:0
Sloane Stephens (ZDA/29) - Bojana Jovanovski (Srb) 6:1, 3:6, 7:5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.