Federer ostal brez finala, Murray v njem

Foto: EPA
Foto: EPA
V finalu teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu se bosta pomerila Miloš Raonić in domači adut Andy Murray.
Oglej si celoten članek

V prvem polfinalu tretjega grand slam turnirja v sezoni je tretjepostavljeni Kanadčan Miloš Raonić premagal šestega nosilca Švicarja Rogerja Federerja v petih nizih. Dvoboj se je končal z rezultatom 6:3, 6:7 (3), 4:6, 7:5 in 6:3.

Kanadčan si je tako zagotovil prvi nastop v velikem finalu Wimbledona in tudi prvi finale na turnirjih velike četverice. Uvrstitev v finale 25-letnega Raonića pa pomeni tudi, da bo kot prvi kanadski igralec zaigral v odločilnem dvoboju tega turnirja.

Federer je v Wimbledonu skušal doseči že osmo zmago, a bo moral nanjo počakati vsaj še eno leto. Doslej je bil najboljši v letih 2003 do 2007, 2009 in 2012. Obenem je zaman naskakoval tudi starostni rekord, saj je pri 34 letih skušal priti v finale Wimbledona kot najstarejši igralec po letu 1974, ko je Kenu Rosewallu to uspelo pri 39 letih.

Raonić je nadgradil doslej najuspešnejši nastop v Londonu, ko je leta 2014 prišel do polfinala. Ob velikem uspehu pa mu je uspelo popraviti še rekord; Kanadčan črnogorskih korenin je poskrbel za najmočnejši servis na letošnji izvedbi Wimbledona, merilci so v prvem nizu žogici namerili hitrost 144 milj na uro oziroma 231,7 km/h.

Murray v treh nizih

V drugem polfinalu Škot Andy Murray  ni imel težav z desetopostavljenim Čehom Tomašem Berdychom in zmagal s 6:3, 6:3, 6:3. 

Ljubljenec občinstva je hitro pokazal, v katero smer bo šel obračun. Zmagovalec Wimbledona iz leta 2013 in poraženec v finalu 2012 je v svojem sedmem polfinalu na sveti travi tretjič prišel v finale, Čehu pa ni ponudil prave možnosti za izenačen dvoboj, po treh nizih in nekaj manj kot dveh urah je bilo upov za desetega nosilca konec.

Berdych bo tako tudi v 13. nastopu na travi v Wimbledonu ostal brez zmage, najbližje je bil leta 2010, ko je klonil v finalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.