Šport
63 ogledov

Federer ostal brez finala, Murray v njem

miloš raonić EPA
V finalu teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu se bosta pomerila Miloš Raonić in domači adut Andy Murray.

V prvem polfinalu tretjega grand slam turnirja v sezoni je tretjepostavljeni Kanadčan Miloš Raonić premagal šestega nosilca Švicarja Rogerja Federerja v petih nizih. Dvoboj se je končal z rezultatom 6:3, 6:7 (3), 4:6, 7:5 in 6:3.

Kanadčan si je tako zagotovil prvi nastop v velikem finalu Wimbledona in tudi prvi finale na turnirjih velike četverice. Uvrstitev v finale 25-letnega Raonića pa pomeni tudi, da bo kot prvi kanadski igralec zaigral v odločilnem dvoboju tega turnirja.

Federer je v Wimbledonu skušal doseči že osmo zmago, a bo moral nanjo počakati vsaj še eno leto. Doslej je bil najboljši v letih 2003 do 2007, 2009 in 2012. Obenem je zaman naskakoval tudi starostni rekord, saj je pri 34 letih skušal priti v finale Wimbledona kot najstarejši igralec po letu 1974, ko je Kenu Rosewallu to uspelo pri 39 letih.

Raonić je nadgradil doslej najuspešnejši nastop v Londonu, ko je leta 2014 prišel do polfinala. Ob velikem uspehu pa mu je uspelo popraviti še rekord; Kanadčan črnogorskih korenin je poskrbel za najmočnejši servis na letošnji izvedbi Wimbledona, merilci so v prvem nizu žogici namerili hitrost 144 milj na uro oziroma 231,7 km/h.

Murray v treh nizih

V drugem polfinalu Škot Andy Murray  ni imel težav z desetopostavljenim Čehom Tomašem Berdychom in zmagal s 6:3, 6:3, 6:3. 

Ljubljenec občinstva je hitro pokazal, v katero smer bo šel obračun. Zmagovalec Wimbledona iz leta 2013 in poraženec v finalu 2012 je v svojem sedmem polfinalu na sveti travi tretjič prišel v finale, Čehu pa ni ponudil prave možnosti za izenačen dvoboj, po treh nizih in nekaj manj kot dveh urah je bilo upov za desetega nosilca konec.

Berdych bo tako tudi v 13. nastopu na travi v Wimbledonu ostal brez zmage, najbližje je bil leta 2010, ko je klonil v finalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.