Šport
76 ogledov

Murray in Federer potrebovala pet nizov

Jo-Wilfried Tsonga Andy Murray Wimbledon EPA
Na tretjem grand slamu sezone smo dobili vse štiri polfinaliste v moški posamični konkurenci.

V polfinale letošnjega tretjega turnirja za grand slam se je po hudem boju uvrstil Švicar Roger Federer, ta je po petih nizih (po zaostanku z 0:2) premagal Hrvata Marina Čilića - 6:7 (4), 4:6, 6:3, 7:6 (9) in 6:3. 

Federerja v polfinalu čaka Kanadčan Miloš Raonić, šesti nosilec je bil boljši od Američana Sama Querreyja s 6:4, 7:5, 5:7 in 6:4.

Berdych do hitre zmage, Murray stežka

Deseti nosilec Tomaš Berdych je gladko opravil s Francozom Lucasom Pouillom v treh nizih - 7:6 (4), 6:3, 6:2.

Čeh se bo v polfinalu pomeril z Andyjem Murrayem, ki je šele po petih nizih ugnal Jo-Wilfrieda Tsongaja. Škot je dobil prva dva niza, nato pa Francozu dopustil povratek, v petem nizu pa le uspel premagati tekmeca.

Slovenki v četrtfinalu

Slovenki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač bosta zaigrali v četrtfinalu teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. Slovenki ne bosta zaigrali skupaj, v četrtfinale sta se prebili vsaka s svojim partnerjem v konkurenci mešanih dvojic.

Srebotnikova si je četrtfinale Wimbledona priigrala v paru s Poljakom Marcinom Matkowskim, Klepačeva pa v paru z Avstrijcem Alexandrom Peyo, s katerim sta deseta nosilca turnirja mešanih žensko-moških dvojic.

Srebotnikovo v četrtfinalu čaka pakistansko-kazahstanska naveza Qureshi/Švedova, Klepačevo pa kolumbijsko-nemška kombinacija Farah/Groenefeldova.

Klepačeva in Peya sta v osmini finala premagala poljsko-češki par Lukasz Kubot in Andrea Hlavačkova s 6:1, 6:2. Srebotnikova in Matkowski pa sta bila s 6:3, 6:4 boljša od špansko-mehiške naveze Arantxa Parra Santonja in Santiago Gonzalez.

Wimbledon, četrtfinale:

Miloš Raonić (Kan/6) - Sam Querrey (ZDA/28) 6:4, 7:5, 5:7, 6:4
Roger Federer (Švi/3) - Marin Čilić (Hrv/9) 6:7 (4), 4:6, 6:3, 7:6 (9), 6:3
Tomaš Berdych (Češ/10) - Lucas Pouille (Fra/32) 7:6 (4), 6:3, 6:2
Andy Murray (VB/2) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/12) 7:6 (10), 6:1, 3:6, 4:6, 6:1

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.