Šport
110 ogledov

Peti finale sester Williams na sveti travi?

serena williams EPA
V polfinale teniškega turnirja v Wimbledonu so se uvrstile ameriški sestri Serena in Venus Williams, Nemka Angelique Kerber ter Rusinja Jelena Vesnina.

Znane so vse štiri zadnje udeleženke turnirja v Wimbledonu v konkurenci posameznic. Venus Williams se bo za vstopnico v finale v polfinalu pomerila z zmagovalko OP Avstralije Angelique Kerber, ki bo po letu 2012 znova igrala polfinale Wimbledona, medtem ko bo šestkratna zmagovalka Wimbledona Serena Williams v polfinalu igrala z Rusinjo Jeleno Vesnino.

venus williams | Avtor: EPA EPA
Prva nosilka turnirja Serena je v četrtfinalu premagala Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo, 21. nosilko, s 6:4, 6:4, njena sestra Venus, na turnirju je osma nosilka, je bila boljša od Kazahstanke Jaroslave Švedove s 7:6 (5), 6:2, Nemka Angelique Kerber, četrta nosilka, je premagala peto nosilko Romunko Simono Halep s 7:5, 7:6 (2). Zadnji četrtfinalni dvoboj je dobila nepostavljena Rusinja Jelena Vesnina, ki je bila boljša od Slovakinje Dominike Cibulkove, 19. nosilke, s 6:2, 6:2.

Cibulkova se bo po slovesu s turnirja lahko v celoti posvetila pripravam na sobotno poroko s srčnim izbrancem Mišom Navaro v domači Bratislavi. Poroka bo na isti dan kot ženski finale Wimbledona, če bi se uvrstila v polfinale, bi poroko preložila.

Williamsova v lovu na Steffi Graf

Serena Williams lovi svoj 22. naslov za grand slam. Če bi ga dosegla, bi se izenačila z Nemko Steffi Graf. Sestri Williams sta se še petič v Wimbledonu skupaj prebili v polfinale, skupno enajstič na turnirjih za grand slam, Serena Williams pa se je še desetič uvrstila v polfinale tega turnirja. Petkratna zmagovalka Wimbledona je tudi Venus Williams, ki pa zaradi zdravstvenih težav, boleha za Sjögrenovim sindromom, kronično vnetno avtoimunsko boleznijo, v zadnjih letih ni bila v vrhunski formi. Zadnjič se je v polfinale Wimbledona uvrstila leta 2009, ko je v finalu morala naslov predati mlajši sestri Sereni. Zadnjo uvrstitev v finale na turnirjih za grand slam pa je vpisala na OP ZDA leta 2010.

"Na igrišču so pokazali izid Venusinega dvoboja in jaz sem res razveselila ter si rekla 'suuuper'. Tako zelo sem si želela, da bi ji uspelo," je več kot o svojem branilka naslova Serena razmišljala o sestrinem dvoboju. O morebitnem sestrskem finalu še noče govoriti: "O tem se kaj veliko ne pogovarjava, skupaj igrava tudi v dvojicah, presrečni sva, da sva obe v polfinalu."

tomaš berdych | Avtor: EPA EPA
"Serena je ena od največjih igralk. Vedno si ogledam vse njene dvoboje. Če se bom z vsem srcem podala na igrišče, bom imela možnosti proti njej," je dejala Vesnina, ki je trenutno 50. igralka sveta in ki ji je pripadla zahtevna naloga - preprečiti pričakovan ameriški sestrski obračun v finalu. Nekoliko lažjo nalogo ima Kerberjeva, ki je favoritka v dvoboju s starejšo od sester Williams: "Za mano je fantastično leto. Mislim, da trenutno igram svoj najboljši tenis. Upam, da bom lahko tukaj odigrala še več kot en dvoboj."

Berdych dopolnil osmerico

V Wimbledonu je bil danes po ponedeljkovi prekinitvi zaradi dežja znan še preostali udeleženec četrtfinala med posamezniki. Četrtfinalni pari so Sam Querrey - Miloš Raonić, Roger Federer - Marin Čilić, Jo-Wilfried Tsonga - Andy Murray in Tomaš Berdych - Lucas Pouille. Čeh Berdych se je kot zadnji uvrstil v četrtfinale letošnjega tretjega turnirja za grand slam. Deseti nosilec tega travnatega turnirja je premagal rojaka Jirija Veselyja s 4:6, 6:3, 7:6 (8), 6:7 (9) in 6:3. Berdych je na "sveti travi" leta 2010 igral v finalu, kjer je moral nato priznati premoč Špancu Rafaelu Nadalu.

Wimbledon, izidi:

osmina finala (ATP):

Tomaš Berdych (Češ/10) - Jiri Vesely (Češ) 4:6, 6:3, 7:6 (8), 6:7 (9), 6:3;

četrtfinale (WTA):

Serena Williams (ZDA/1) - Anastazija Pavljučenkova (Rus/21) 6:4, 6:4;
Jelena Vesnina (Rus) - Dominika Cibulkova (Slk/19) 6:2, 6:2;
Angelique Kerber (Nem/4) - Simona Halep (Rom/5) 7:5, 7:6 (2);
Venus Williams (ZDA/8) - Jaroslava Švedova (Kaz) 7:6 (5), 6:2;

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.