Šport
52 ogledov

V finale le ena od sester Williams

Serena Williams Elena Vesnina EPA
V finalu tretjega grand slama sezone v ženski posamični konkurenci se bosta pomerili prvopostavljena Američanka Serena Williams in četrta nosilka Nemka Angelique Kerber. Slednja je ugnala Venus Williams, Serena pa Rusinjo Eleno Vesnino.

Prvopostavljena Serena Williams je v današnjem prvem polfinalnem obračunu zanesljivo premagala Rusinjo Eleno Vesnino s 6:2 in 6:0.

Štiriintridesetletna Williamsova je sijajno odprla dvoboj na osrednjem igrišču v Wimbledonu. Z agresivno igro, natančnimi in močno odmerjenimi udarci ter raznovrstno igro je povsem razorožila svojo pet let mlajšo tekmico iz Rusije. Šestkratna zmagovalka turnirja v Wimbledonu in branilka lanskega naslova - v svoji bogati zbirki ima še po šest končnih zmag na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu in odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku ter tri na odprtem prvenstvu Francije v Parizu - je uvodne štiri igre v prvem nizu dobila po vsega 14 minutah.

V nadaljevanju je malenkostno "popustila", Vesnina je osvojila celo dve igri na svoj servis, po slabih tridesetih minutah pa je Williamsova uvodni niz dobila s 6:2. Drugi niz je bil "preslikava" prvega, Williamsova je Vesnini vnovič odvzela uvodna začetna udarca in si priigrala velikansko prednost. V nadaljevanju se je nadaljeval "enosmerni pomet", vsem na osrednjem igrišču in pred malimi ekrani, predvsem pa Vesnini sami, je bilo jasno, da nima prav nobenih možnosti proti veliki favoritinji tega dvoboja. Williamsova ji je v drugem nizu "zavezala kravato" in po vsega 48 minutah igre dvoboj zanesljivo slavila s 6:2 in 6:0.

"Zelo sem vesela polfinalne zmage. V preteklosti sem imela nekaj težkih tekem z Vesnino, zato sem se na današnji dvoboj zelo dobro pripravila. Vedela sem, da sem v prednosti na travnati površini in vse se je izteklo po mojih željah. Ne morem verjeti, da sem se znova uvrstila v veliki finale. V tej sezoni sem izgubila že dva finalna dvoboja v Melbournu in Parizu, tako da bom naredila vse, da osvojim Wimbledon," je po obračunu dejala Williamsova.

Kerberjeva želi ponoviti Melbourne

Po Američanki Sereni Williams se je v sobotni veliki finale letošnjega tretjega turnirja za grand slam v Wimbledonu uvrstila tudi Nemka Angelique Kerber po zmagi nad Američanko Venus Williams s 6:4 in 6:4. 

Kerberjeva je v tej sezoni zelo vroča, po nekoliko senzacionalnem zmagoslavju na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu se je drugič v tej sezoni prebila v veliki finale turnirja za grand slam. Pot do dvoboja za končno zmago v All-England Clubu je bila naporna, na nasprotni je stala vitalna 36-letnica Venus Williams, a Kerberjeva je na sveti teniški travi vendarle uveljavila svoje prednosti, na koncu se je po uri in 12 minut prebila do dvoboja z mlajšo od sester Williams.

Uvod v prvi niz je bil zelo konfuzen, tako Kerberjeva kot Williamsova sta izgubljali svoje začetne udarce, šele v peti igri je Nemka osvojila svoj servis in nato povišala na 5:2. Williamsova se ni predala, osvojila je naslednji dve igri, v odločilni deseti pa je Nemka vendarle dobila svoj servis in po 36 minutah igre slavila s 6:4.

Drugi niz je imel bolj "normalen" potek, predvsem to velja za predstavo 28-letno Nemko, ki je že v prvi igri odvzela servis izkušenejši tekmici in nato počasi gradila temelje za končno zmago. Do konca dvoboja ni popustila niti za ped in si v deseti igri priigrala dve zaključni žogi za zmago, po najlepši točki na dvoboju pa izkoristila že prvo za končno zmago s 6:4 in 6:4.

"Premagati Venus je vselej težko, če pa se to zgodi v polfinalu Wimbledona, kjer je že mnogokrat zmagala, pa je občutek še toliko bolj neverjeten. Zelo sem zadovoljna s svojo predstavo, predvsem s svojim gibanjem na igrišču. Občutek po uvrstitvi v finale je zares lep, ob tem sem pridobila tudi določene izkušnje. Igram najboljši tenis v svoji karieri, pa še najboljšo ekipo imam okoli sebe," je po zmagoslavju v drugem polfinalu dejala Kerberjeva.

Konec za Klepačevo in Srebotnikovo

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik in njen poljski partner Marcin Matkowski sta končala nastope v igri mešanih dvojic na letošnjem tretjem turnirju za grand slam v Wimbledonu. V četrtfinalu ju je po uri in 49 minutah premagala pakistansko-kazahstanska naveza Aisam Qureshi/Jaroslava Švedova, ki je slavila s 6:3, 3:6 in 7:5.

V konkurenci mešanih dvojic je danes izpadla tudi Slovenka Andreja Klepač in njen avstrijski soigralec Alexander Peya. Od njiju je bila boljša nemško-kolumbijska kombinacija Anna-Lena Grönefeld/Robert Farah, ki je po uri in 30 minutah zmagala s 6:7 (2), 6:3 in 6:3.

Wimbledon, polfinale:

Serena Williams (ZDA/1) - Elena Vesnina (Rus) 6:2, 6:0
Angelique Kerber (Nem/4) - Venus Williams (ZDA/8) 6:4, 6:4

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.