Federer prehitel Samprasa

Foto: Žurnal24
Roger Federer je z zmago na domačem turnirju v Baslu osvojil že 65. turnir v karieri in na večni lestvici prehitel legendarnega Američana Peta Samprasa. FedEx v finalu boljši od Novaka Djokovića.
Oglej si celoten članek
Jubilej za Ferrerja
Španec David Ferrer je v finalu teniškega turnirja v Valencii premagal rojaka Marcela Granollersa s 7:5 in 6:3. To je njegova jubilejna deseta turnirska zmaga v karieri in prva letos.

Švicar Roger Federer je zmagovalec teniškega turnirja v Baslu z nagradnim skladom 1,7 milijona evrov. V finalu je premagal Srba Novaka Djokovića s 6:4, 3:6, 6:1.

Federer, ki se je tako oddolžil Djokoviću za poraz v lanskem finalu, je osvojil svoj 65. turnir v karieri, s čimer je na večni lestvici prehitel Američana Peta Samprasa. "Zelo posebno je zmagati doma," je dejal 29-letni Federer, ki živi prav v Baslu, tako da ga je na tribuni spremljala praktično vsak družina, oče in mama, sestra ter žena Mirka s 14-mesečnima dvojčicama.

Federer, ki je letos Djokovića premagal trikrat v štirih dvobojih (skupno v karieri 12-6), je v sezoni dosegel 57 zmag in zabeležil dvanajst porazov. Djoković na drugi strani pa je letos osvojil dva turnirja, že četrto leto zapored pa je v sezoni dosegel več kot petdeset zmag.

Basel, ATP, finale:
Roger Federer (Švi/1) : Novak Djoković (Srb/2) 6:4, 3:6, 6:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.