Šport
17 ogledov

Federer prehitel Samprasa

Žurnal24 main
Roger Federer je z zmago na domačem turnirju v Baslu osvojil že 65. turnir v karieri in na večni lestvici prehitel legendarnega Američana Peta Samprasa. FedEx v finalu boljši od Novaka Djokovića.
Jubilej za Ferrerja
Španec David Ferrer je v finalu teniškega turnirja v Valencii premagal rojaka Marcela Granollersa s 7:5 in 6:3. To je njegova jubilejna deseta turnirska zmaga v karieri in prva letos.

Švicar Roger Federer je zmagovalec teniškega turnirja v Baslu z nagradnim skladom 1,7 milijona evrov. V finalu je premagal Srba Novaka Djokovića s 6:4, 3:6, 6:1.

Federer, ki se je tako oddolžil Djokoviću za poraz v lanskem finalu, je osvojil svoj 65. turnir v karieri, s čimer je na večni lestvici prehitel Američana Peta Samprasa. "Zelo posebno je zmagati doma," je dejal 29-letni Federer, ki živi prav v Baslu, tako da ga je na tribuni spremljala praktično vsak družina, oče in mama, sestra ter žena Mirka s 14-mesečnima dvojčicama.

Federer, ki je letos Djokovića premagal trikrat v štirih dvobojih (skupno v karieri 12-6), je v sezoni dosegel 57 zmag in zabeležil dvanajst porazov. Djoković na drugi strani pa je letos osvojil dva turnirja, že četrto leto zapored pa je v sezoni dosegel več kot petdeset zmag.

Basel, ATP, finale:
Roger Federer (Švi/1) : Novak Djoković (Srb/2) 6:4, 3:6, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.