Federer rešil glavo, Jankovićeva ne

Foto: Žurnal24 Roger Federer je po dobrih treh urah strl odpor nepostavljenega Nemca Tommyja Ha
Švicar Roger Federer je v osmini finala drugega teniškega grand slama sezone v petih nizih ugnal Nemca Tommyja Hassa, ki je vodil že z 2:0 v nizih. FedEx je zmagal s 6:7, 5:7, 6:4, 6:0 in 6:2.
Oglej si celoten članek
 

ROLAND GARROS

VSI IZIDI IN TEKME V ŽIVO!

Drugi nosilec OP Francije Roger Federer si je z velikimi težavami izboril uvrstitev med osem najboljših teniških igralcev na Roland Garrosu in ostaja v boju za svoj prvi naslov na pariškem pesku. V osmini finala je po velikih težavah s 6:7, 5:7, 6:4, 6:0 in 6:2 ugnal nepostavljenega Nemca Tommyja Hassa . Drugi igralec sveta, ki je do letos trikrat klonil v finalu OP Francije proti včeraj izločenemu Špancu Rafaelu Nadalu , je dvoboj začel slabo, v stilu svojih letošnjih predstav in izgubil prva dva niza. Preobrat je sledil v deveti igri tretjega niza, ko je FedEx le uspel odvzeti igro nasprotniku. Federer, ki je v četrtem nizu Haasu zavezal kravato, je dobil naslednjih sedem iger. V odločilnem, petem nizu, je Federer do odločilne igre prišel v peti igri, ko je izkoristil drugo žogico za odvzem servisa Nemcu in povedel s 3:2, nato pa z odličnim servisom brez težav dobil naslednje tri igre in niz dobil s 6:2.

"Tommy je igral odličen tenis. Mučil sem se, da bi se vrnil v igro za zmago," je po dvoboju dejal zmagovalec 13 turnirjev za grand slam. "Ko sem zadel forehand in ubranil servis pri rezultatu 3:4 v tretjem nizu, sem začutil, da bi to znal biti ključni trenutek dvoboja. Potem je bilo vse odlično," je dodal Švicar. Federer se bo v nadaljevanju pomeril s Francozom Gaelom Monfilsom , ki je gladko v treh nizih odpravil Američana Andyja Roddicka.

Američanka Serena Williams , desetkratna zmagovalka turnirjev za grand slam, se je gladko prebila v četrtfinale teniškega odprtega prvenstva Francije v Parizu. Sedemindvajsetletna druga nosilka Roland Garrosa je v manj kot uri (53 minut) po dveh nizih s 6:1 in 6:2 premagala 24. nosilko, Kanadčanko Aleksandro Wozniak . V četrtfinalu se bo Williamsova, zmagovalka OP Francije leta 2002, ki lovi 11. naslov za veliki slam in tretjega zaporednega, pomerila z sedmo nosilko, Rusinjo Svetlano Kuznjecovo . Nekdanja številka ena ženskega tenisa, Srbkinja Jelena Janković , je pa je v Parizu obtičala v osmini finala. Peto nosilko je presenetljivo premagala nepostavljena 19-letna Romunka Sorana Cirstea s 3:6, 6:0, 9:7.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.