Šport
12 ogledov

Federer rešil glavo, Jankovićeva ne

Roger Federer je po dobrih treh urah strl odpor nepostavljenega Nemca Tommyja Ha Žurnal24 main
Švicar Roger Federer je v osmini finala drugega teniškega grand slama sezone v petih nizih ugnal Nemca Tommyja Hassa, ki je vodil že z 2:0 v nizih. FedEx je zmagal s 6:7, 5:7, 6:4, 6:0 in 6:2.
 

ROLAND GARROS

VSI IZIDI IN TEKME V ŽIVO!

Drugi nosilec OP Francije Roger Federer si je z velikimi težavami izboril uvrstitev med osem najboljših teniških igralcev na Roland Garrosu in ostaja v boju za svoj prvi naslov na pariškem pesku. V osmini finala je po velikih težavah s 6:7, 5:7, 6:4, 6:0 in 6:2 ugnal nepostavljenega Nemca Tommyja Hassa . Drugi igralec sveta, ki je do letos trikrat klonil v finalu OP Francije proti včeraj izločenemu Špancu Rafaelu Nadalu , je dvoboj začel slabo, v stilu svojih letošnjih predstav in izgubil prva dva niza. Preobrat je sledil v deveti igri tretjega niza, ko je FedEx le uspel odvzeti igro nasprotniku. Federer, ki je v četrtem nizu Haasu zavezal kravato, je dobil naslednjih sedem iger. V odločilnem, petem nizu, je Federer do odločilne igre prišel v peti igri, ko je izkoristil drugo žogico za odvzem servisa Nemcu in povedel s 3:2, nato pa z odličnim servisom brez težav dobil naslednje tri igre in niz dobil s 6:2.

"Tommy je igral odličen tenis. Mučil sem se, da bi se vrnil v igro za zmago," je po dvoboju dejal zmagovalec 13 turnirjev za grand slam. "Ko sem zadel forehand in ubranil servis pri rezultatu 3:4 v tretjem nizu, sem začutil, da bi to znal biti ključni trenutek dvoboja. Potem je bilo vse odlično," je dodal Švicar. Federer se bo v nadaljevanju pomeril s Francozom Gaelom Monfilsom , ki je gladko v treh nizih odpravil Američana Andyja Roddicka.

Američanka Serena Williams , desetkratna zmagovalka turnirjev za grand slam, se je gladko prebila v četrtfinale teniškega odprtega prvenstva Francije v Parizu. Sedemindvajsetletna druga nosilka Roland Garrosa je v manj kot uri (53 minut) po dveh nizih s 6:1 in 6:2 premagala 24. nosilko, Kanadčanko Aleksandro Wozniak . V četrtfinalu se bo Williamsova, zmagovalka OP Francije leta 2002, ki lovi 11. naslov za veliki slam in tretjega zaporednega, pomerila z sedmo nosilko, Rusinjo Svetlano Kuznjecovo . Nekdanja številka ena ženskega tenisa, Srbkinja Jelena Janković , je pa je v Parizu obtičala v osmini finala. Peto nosilko je presenetljivo premagala nepostavljena 19-letna Romunka Sorana Cirstea s 3:6, 6:0, 9:7.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.