Federer tega verjetno ne pomni

Foto: Epa
Foto: Epa
Švicarski teniški as se je prebil v finale grand slam turnirja v Melbournu.
Oglej si celoten članek

Roger Federer verjetno ne pomni, kdaj se je na tako lahek način prebil v finale enega največjih turnirjev na svetu. V polfinalu odprtega prvenstva Avstralije se je namreč pomeril z Jožnokorejcem Chung Hyeonom, za napredovanje pa je potreboval zgolj uro igre. Njegov tekmec je namreč po zaostanku z 1:6 in 2:5 dvoboj predal zaradi poškodbe. Korejec, ki je postal prvi teniški igralec iz Južne Koreje z uvrstitvijo v polfinale grand slam turnirja in je v Melbournu med drugim izločil tudi Novaka Đokovića, je imel tokrat hude težave z žulji.

"Še pred zdravniškim time-outom sem videl, da je nekaj narobe. A prepričan sem, da nam bo v prihodnosti še veliko pokazal. Je sigurno igralec, ki se bo uvrstil v deseterico najboljših na lestvici. Mislim, da bo postal vrhunski igralec," je po smoli tekmeca dejal švicarski as.

V finalu se bo Federer pomeril s Hrvatom Marinom Čilićem. V minulem letu sta se Švicar in Hrvat pomerila v finalu Wimbledona, kjer je bil uspešnejši Federer. "V dvoboj prinese moč, prinese prav vse. V Wimbledonu je imel podobne težave kot zdaj Chung.  Tokrat ni imel težjega dela v polfinalu, bo spočit in tokrat pričakujem drugačnega Čilića. V polfinalu OP ZDA me je razbil. Pravzaprav sva igrala eden proti drugemu med počitnicami na Maldivih, oba sva iskala partnerja za trening. Treningi v tropski vročini so mi pomagali, da sem tu prišel v finale," je pred zadnjim obračunom v Melbournu dejal Federer.

Po zapisih v hrvaških medijih ima sicer Čilić znova nekaj težav z žulji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.