Fedexu 17. masters v karieri

Foto: Žurnal24 Roger Federer se je razveselil še 17. osvojenega mastersa. Foto: Žurnal24 Roger Federer se je razveselil še 17. osvojenega mastersa. Foto: Žurnal24 Mardy Fish je pokazal izjemno igro, a to ni bilo dovolj. Foto: Žurnal24 Mardy Fish je pokazal izjemno igro, a to ni bilo dovolj. Foto: Žurnal24 Mardy Fish je pokazal izjemno igro, a to ni bilo dovolj. Foto: Žurnal24 Mardy Fish je pokazal izjemno igro, a to ni bilo dovolj. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Roger Federer je v finalu Cincinnatija premagal Mardyja Fisha in osvojil še 17. masters v karieri. S tem se je izenačil z Andrejem Agassijem na drugem mestu. Polfinale in finale Montreala sta prestavljena na ponedeljek.
Oglej si celoten članek

V prvem nizu sta tenisača prikazala izjemno izenačeno igro na svoj servis, priložnosti za odvzem servisa pa si je priigral zgolj Roger Federer (0/4). A na koncu se je zmage v prvem nizu veselil ''domačin'', Mardy Fish. V podaljšani igri je najprej prišel do minibrejka, nato izgubil oba servisa, pa si znova priboril mini brejk in s pravo bombo osvojil prvi niz.

Neprekinjeno deževje ne dovoli končanja WTA turnirja v Montrealu. Sobotni polfinale med Caroline Wozniacki in Svetlano Kuznjecovo je še vedno pri izidu 2:0 v prvem nizu. Vera Zvonarjeva in Victoria Azarenka pa polfinala sploh še nista začeli. Če bo dež pojenjal, se bo turnir nadaljeval ta ponedeljek. Tenisačice sicer ta teden že čaka turnir v New Havnu. Finala v dvojicah so izpeljali v dvorani, naša Katarina Srebotnik je s Kveto Peschke izgubila.

Podobna, a ravno nasprotna zgodba se je odvijala tudi v drugem nizu. Ne Fedexu ne Fishu ni uspelo priti do brejka, nekoliko boljšo igro pa je kazal Mardy Fish. A vse do podaljšane igre, ko je Švicar prestavil v višjo prestavo in s 7:1 osvojil drugi niz ter tako izenačil na 1:1 v nizih. Ko je že kazalo, da na dvoboju ne bo brejka, pa je Roger Federer v deveti igri zadnjega niza poskrbel za odvzem servisa Fishu (5:4). Igro kasneje je na svoj servis brez večjih težav poskrbel za zmago in ubranil lanskoletni naslov v Cincinnatiju. Tu je Švicar sicer slavil že četrtič, v vitrino pa bo tako pospravil še 17. lovoriko z masters turnirjev, kar pomeni, da se je na večni lestvici izenačil z Andrejem Agassijem na drugem mestu. Vodi Rafael Nadal z 18 osvojenimi mastersi.

''On je pravi šampion, največji vseh časov,'' s pohvalami ni skopiral Fish. Na drugi strani pa je Federer zadovoljno razlagal:  ''Najprej mi tukaj ni šlo, nisem se spoprijateljil z vročino, toda nato je prišla izjemna serija zame.''

 

ATP, Cincinnati open, finale:


Roger Feder (ŠVI, 2) : Mardy Fish (ZDA) 6:7, 7:6, 6:4

 

WTA, Montreal, dvojice, finale:

 

Gisela Dulko/Flavia Pennetta (Arg/Ita/2) : Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/3) 7:5, 3:6, 12:10

 


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.