Šport
13 ogledov

Fedexu 17. masters v karieri

Roger Federer se je razveselil še 17. osvojenega mastersa.
1/11
Žurnal24 main
Roger Federer je v finalu Cincinnatija premagal Mardyja Fisha in osvojil še 17. masters v karieri. S tem se je izenačil z Andrejem Agassijem na drugem mestu. Polfinale in finale Montreala sta prestavljena na ponedeljek.

V prvem nizu sta tenisača prikazala izjemno izenačeno igro na svoj servis, priložnosti za odvzem servisa pa si je priigral zgolj Roger Federer (0/4). A na koncu se je zmage v prvem nizu veselil ''domačin'', Mardy Fish. V podaljšani igri je najprej prišel do minibrejka, nato izgubil oba servisa, pa si znova priboril mini brejk in s pravo bombo osvojil prvi niz.

Neprekinjeno deževje ne dovoli končanja WTA turnirja v Montrealu. Sobotni polfinale med Caroline Wozniacki in Svetlano Kuznjecovo je še vedno pri izidu 2:0 v prvem nizu. Vera Zvonarjeva in Victoria Azarenka pa polfinala sploh še nista začeli. Če bo dež pojenjal, se bo turnir nadaljeval ta ponedeljek. Tenisačice sicer ta teden že čaka turnir v New Havnu. Finala v dvojicah so izpeljali v dvorani, naša Katarina Srebotnik je s Kveto Peschke izgubila.

Podobna, a ravno nasprotna zgodba se je odvijala tudi v drugem nizu. Ne Fedexu ne Fishu ni uspelo priti do brejka, nekoliko boljšo igro pa je kazal Mardy Fish. A vse do podaljšane igre, ko je Švicar prestavil v višjo prestavo in s 7:1 osvojil drugi niz ter tako izenačil na 1:1 v nizih. Ko je že kazalo, da na dvoboju ne bo brejka, pa je Roger Federer v deveti igri zadnjega niza poskrbel za odvzem servisa Fishu (5:4). Igro kasneje je na svoj servis brez večjih težav poskrbel za zmago in ubranil lanskoletni naslov v Cincinnatiju. Tu je Švicar sicer slavil že četrtič, v vitrino pa bo tako pospravil še 17. lovoriko z masters turnirjev, kar pomeni, da se je na večni lestvici izenačil z Andrejem Agassijem na drugem mestu. Vodi Rafael Nadal z 18 osvojenimi mastersi.

''On je pravi šampion, največji vseh časov,'' s pohvalami ni skopiral Fish. Na drugi strani pa je Federer zadovoljno razlagal:  ''Najprej mi tukaj ni šlo, nisem se spoprijateljil z vročino, toda nato je prišla izjemna serija zame.''

 

ATP, Cincinnati open, finale:


Roger Feder (ŠVI, 2) : Mardy Fish (ZDA) 6:7, 7:6, 6:4

 

WTA, Montreal, dvojice, finale:

 

Gisela Dulko/Flavia Pennetta (Arg/Ita/2) : Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/3) 7:5, 3:6, 12:10

 


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.