Felixova blestel v Eugenu

Foto: EPA
Foto: EPA
Allyson Felix je na ameriških olimpijskih kvalifikacijah v Eugenu na 200 m svlaila z letošnjim najboljšim časom 21,69 in napovedala, da bo tudi v Londonu med kandidatinjami za najvišja mesta.
Oglej si celoten članek

Ameriški atleti se te dni merijo na olimpijskih kvalifikacijah v Eugenu. Tokrat so dosegli tri letošnje najboljše znamke. Zablestela je sprinterka Allyson Felix, ki je na 200 m tekla 21,69 in se kot prva atletinja to sezono spustila pod 22 sekund.

Trikratna svetovna prvakinja Carmelita Jeter (22,11 sekunde) in nekdanja "lastnica" najboljšega letošnjega izida Sanya Richards-Ross (22,22) sta se obe zvrstili za Felixovo.

Aries Merritt je zmagal na 110 m ovire s časom 12,93, kar je le štir stotinke slabše od rekorda Kitajca Liu Xianga. Svetovni prvak Jason Richardson je osvojil drugo mesto s prav tako zelo dobrim časom 12,98. V troskoku je kraljeval svetovni prvak Christian Taylor. Dvaindvajsetletnik je s 17,63 metra skočil še centimeter dlje, kot pred mesecem dni. Dvoranski svetovni prvak William Claye je bil s 17,55 drugi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.