Šport
25 ogledov

Felixova blestel v Eugenu

Allyson Felix EPA
Allyson Felix je na ameriških olimpijskih kvalifikacijah v Eugenu na 200 m svlaila z letošnjim najboljšim časom 21,69 in napovedala, da bo tudi v Londonu med kandidatinjami za najvišja mesta.

Ameriški atleti se te dni merijo na olimpijskih kvalifikacijah v Eugenu. Tokrat so dosegli tri letošnje najboljše znamke. Zablestela je sprinterka Allyson Felix, ki je na 200 m tekla 21,69 in se kot prva atletinja to sezono spustila pod 22 sekund.

Trikratna svetovna prvakinja Carmelita Jeter (22,11 sekunde) in nekdanja "lastnica" najboljšega letošnjega izida Sanya Richards-Ross (22,22) sta se obe zvrstili za Felixovo.

Aries Merritt je zmagal na 110 m ovire s časom 12,93, kar je le štir stotinke slabše od rekorda Kitajca Liu Xianga. Svetovni prvak Jason Richardson je osvojil drugo mesto s prav tako zelo dobrim časom 12,98. V troskoku je kraljeval svetovni prvak Christian Taylor. Dvaindvajsetletnik je s 17,63 metra skočil še centimeter dlje, kot pred mesecem dni. Dvoranski svetovni prvak William Claye je bil s 17,55 drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.