Ferkova hitrejša kot Mazejeva

Foto: Žurnal24 Mazejevi na prvem treningu ni šlo najbolje. (Foto: Reuters)
Alpske smučarke so opravile prvi uradni trening za smuk za točke svetovnega pokala, ki bo na sporedu v soboto v avstrijskem Zauchenseeju. Ferkova 42., Mazejeva 48.
Oglej si celoten članek

Kontrolor Mednarodne smučarske zveze (Fis) Filip Gartner je danes pod Pohorjem pozitivno ocenil pripravo proge za 47. Zlato lisico, ki jo bo štajerska prestolnica gostila 15. in 16. januarja. Po Gartnerjevih besedah prirediteljem do živega ne bo mogla niti otoplitev, ki se bliža v prihodnjih dneh.

Najhitrejša je bila domačinka Anna Fenninger. Obe Slovenki na treningu nista bili v ospredju. Maruša Ferk je vpisala 42. čas (+ 3,39), Tina Maze pa je bila 48. z zaostankom 4,44 sekunde.

Za najhitrejšo Avstrijko se je na progi Kälberloch uvrstila najboljša smučarka minule zime Američanka Lindsey Vonn, ki je bila počasnejša le za desetinko sekunde, še štiri stotinke počasnejša pa je bila še ena Avstrijka Andrea Fischbacher. Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Nemka Maria Riesch si je delila 18. mesto skupaj s Kanadčanko Britt Janyk (+ 1,79).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.