Šport
21 ogledov

Ferkova hitrejša kot Mazejeva

Mazejevi na prvem treningu ni šlo najbolje. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Alpske smučarke so opravile prvi uradni trening za smuk za točke svetovnega pokala, ki bo na sporedu v soboto v avstrijskem Zauchenseeju. Ferkova 42., Mazejeva 48.

Kontrolor Mednarodne smučarske zveze (Fis) Filip Gartner je danes pod Pohorjem pozitivno ocenil pripravo proge za 47. Zlato lisico, ki jo bo štajerska prestolnica gostila 15. in 16. januarja. Po Gartnerjevih besedah prirediteljem do živega ne bo mogla niti otoplitev, ki se bliža v prihodnjih dneh.

Najhitrejša je bila domačinka Anna Fenninger. Obe Slovenki na treningu nista bili v ospredju. Maruša Ferk je vpisala 42. čas (+ 3,39), Tina Maze pa je bila 48. z zaostankom 4,44 sekunde.

Za najhitrejšo Avstrijko se je na progi Kälberloch uvrstila najboljša smučarka minule zime Američanka Lindsey Vonn, ki je bila počasnejša le za desetinko sekunde, še štiri stotinke počasnejša pa je bila še ena Avstrijka Andrea Fischbacher. Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Nemka Maria Riesch si je delila 18. mesto skupaj s Kanadčanko Britt Janyk (+ 1,79).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.