Ferrari najhitrejši v kaosu

Foto: Epa
Foto: Epa
Po petih trkih predčasen zaključek.
Oglej si celoten članek

Monačan Charles Leclerc v Ferrariju je zmagovalec turbulentnih kvalifikacij pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v formuli 1 za VN Azerbajdžana. Drugo mesto si je na progi v Bakuju privozil Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), tretje pa vodilni v seštevku SP Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Leclerc, ki si je privozil deveti "pole position" v karieri, je bil najhitrejši že v kvalifikacijah pred VN Monaka pred 14 dnevi, a je na koncu ostal brez uvrstitve, ker zaradi težav z menjalnikom na dirki sploh ni startal. Hamilton je presenetil z drugim mestom, potem ko je imel Mercedes na treningih precej težav.

VN Azerbajdžana Verstappen "poljubil" zaščitno ogrado

Verstappen, ki je na dopoldanskem treningu trčil v ogrado, se je popoldne zbral in si privozil drugo startno vrsto. Tam mu bo družbo delal zmagovalec zadnjega prostega treninga, Francoz Pierre Gasly (Alpha Tauri). Slednji si je v kvalifikacijah, ki so se s petimi razbitimi dirkalniki in četrto rdečo zastavo zaključile predčasno, privozil četrto startno pozicijo.

Verstappen (105 točk) ima v skupnem seštevku pred šesto dirko sezone štiri točke prednosti pred Hamiltonom (101), tretji je Lando Norris z McLarnom (56).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.