Šport > Moto športi
1198 ogledov

Ferrari najhitrejši v kaosu

Charles Leclerc Epa
Po petih trkih predčasen zaključek.

Monačan Charles Leclerc v Ferrariju je zmagovalec turbulentnih kvalifikacij pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v formuli 1 za VN Azerbajdžana. Drugo mesto si je na progi v Bakuju privozil Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), tretje pa vodilni v seštevku SP Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Leclerc, ki si je privozil deveti "pole position" v karieri, je bil najhitrejši že v kvalifikacijah pred VN Monaka pred 14 dnevi, a je na koncu ostal brez uvrstitve, ker zaradi težav z menjalnikom na dirki sploh ni startal. Hamilton je presenetil z drugim mestom, potem ko je imel Mercedes na treningih precej težav.

verstappen VN Azerbajdžana Šport Verstappen "poljubil" zaščitno ogrado

Verstappen, ki je na dopoldanskem treningu trčil v ogrado, se je popoldne zbral in si privozil drugo startno vrsto. Tam mu bo družbo delal zmagovalec zadnjega prostega treninga, Francoz Pierre Gasly (Alpha Tauri). Slednji si je v kvalifikacijah, ki so se s petimi razbitimi dirkalniki in četrto rdečo zastavo zaključile predčasno, privozil četrto startno pozicijo.

Verstappen (105 točk) ima v skupnem seštevku pred šesto dirko sezone štiri točke prednosti pred Hamiltonom (101), tretji je Lando Norris z McLarnom (56).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice