Šport > Moto športi
3926 ogledov

Bottas je bil tik pred tem, da vroči odpoved

valtteri bottas Epa
Finski dirkač Valtteri Bottas je bil pred začetkom sezone 2019 že na izhodnih vratih Mercedesa.

Valtteri Bottas, moštveni kolega Lewisa Hamiltona, je bil po velikem razočaranju v sezoni 2018 tik pred tem, da zapusti najboljšo ekipo v karavni formule 1. Kot je povedal v seriji intervjujev Drive to Survive, je le nekaj tednov pred novo sezono resno razmišljal o tem, da bi poklical šefa ekipe Tota Wolffa in mu povedal, da v srebrnem moštvu zanj ni več prihodnosti.

K temu ga je spodbudil moštveni ukaz na VN Rusije, kjer je moral zmago prepustiti moštvenemu kolegu, zelo boleč pa je bil tudi spomin na VN Azerbajdžana, kjer mu je zmago odnesla predrta pnevmatika. Takrat je za GP Racing dejal, da je po vrnitvi v hotelsko sobo "padel na kolena in se zjokal kot majhen otrok."

Sezona 2018, ki jo je sklenil šele na petem mestu dirkaške razvrstitve, je bila edina v njegovi štiriletni karieri pri Mercedesu, v kateri se ni uspel zavihteti na najvišjo stopčničko.

grosjean Gorel v dirkalniku Šport Po bližnjem srečanju s smrtjo na življenje gleda drugače

"Vse se je začelo z nekaj neuspehi, proti koncu sezone pa so se stvari precej poslabšale. Spominjam se, da mi je bilo ob koncu leta zelo težko. Teden za tednom mi ni šlo po načrtu in doživljal sem poraz za porazom. Imel sem tudi nekaj smole, saj nisem zmagal niti ene dirke. Nekako sem se prebil do konca. Še vedno sem poskušal dati vse od sebe, a bil sem popolnoma izmučen tako fizično kot psihično. Še v začetku januarja sem resno razmišljal, da bi zavrtel telefon in dejal, da je moje delo opravljeno," se spominja Finec.

valtteri bottas | Avtor: Epa Epa

Že marca je nato zmagal na OP Avstralije, sledila pa je najuspešnejša sezone dotlej, v kateri je nanizal štiri zmage in v skupnem seštevku zaostal samo za svetovnim prvakom Hamiltonom. "V meni se je nekaj premaknilo. Dejal sem si, da ne bom obupal. Ko sem pogledal širšo sliko, mi je postalo jasno, da bom odpoved obžaloval do konca življenja," je dejal.

Bottasova prihodnost naj bi bila sicer pod velikim vprašajem, saj se pojavlja vse več namigovanj, da naj bi ga v kratkem zamenjal George Russell. Finec za zdaj vztraja, da bo s srebrno puščico dirkal vsaj do konca sezone 2021.

valtteri bottas Zavrača navedbe Šport Bottas: "To je eno navadno s*anje!"
Komentarjev 1