Šport > Moto športi
292 ogledov

Hamilton provocira Maxa: "Se spomniš Ferrarija?"

lewis hamilton Epa
Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton je s tretjo zmago v sezoni povečal naskok pred glavnim izzivalcem Maxom Verstappnom.

Max Verstappen (Red Bull) je resda dobil prvo bitko, a na koncu izgubil vojno z Lewisom Hamiltonom (Mercedes) na četrtem prizorišču sezone F1, kjer je bila v nedeljo na sporedu dirka za VN Španije.

Potem ko je mladi Nizozemec uvodoma prehitel sedemkratnega svetovnega prvaka, se je po taktični napaki Red Bulla na koncu zmage veselil Britanec.

Verstappen je upal, da bo dirko lahko odpeljal z enim postankom v boksih, a ga je Hamilton, ki je v 46. krogu še drugič zapeljal v garažo, s svežim kompletom gum zlahka ujel in se pripeljal do 98. zmage v karieri.

S tem je prednost v skupnem seštevku povišal na 14 točk, mlademu izzivalcu pa sporočil, da je v preteklosti premagoval že precej bolj zveneča imena, pri čemer je imel v mislih predvsem Sebastiana Vettla.

Razkril je tudi, da je zelo zadovoljen z napredkom njegovega moštva, čigar prevlado vse bolj ogroža Red Bull.

Max Verstappen in Lewis Hamilton F1 Šport Verstappen z napačno taktiko zapravil zmago

"Borimo se z zmagovalno ekipo, ki je na vrhunskem nivoju in ima dovolj dober dirkalnik za napad na naslov svetovnega prvaka. Njihov dirkalnik je morda celo hitrejši od našega. Max je neverjetno hiter in tekmovalen dirkač. Lačen je zmag in naslovov prvaka, izkušen je bolj kot kadarkoli doslej," je uvodoma povedal svetovni prvak.

"Toda meni je vseeno, s kom se borim. Ni pomembno, ali gre za moštvenega kolega ali kateregakoli drugega dirkača. Dirkam že zelo dolgo. Boril sem se s številnimi rivali. Se spomnite Ferrarija?" je pomenljivo dodal.

 | Avtor: Epa Epa

Mercedes je imel v uvodu vsezono 2021 precej več sreče od Red Bulla, zato Hamilton svari, da se v moštvu ne smejo zanašati na napake tekmecev.

"Vem, česa smo sposobni. Testiranja niso šla po načrtu, saj je bil Red Bull v veliki prednosti. Na dirkah pa smo bili precej boljši. Ne smemo se zanašati na napake drugih, ampak moramo izboljšati pomanjkljivosti našega dirkalnika. Vedno stremimo k temu, da bi bili še boljši," je sklenil Hamilton.

* SP skupno (4):
- dirkači:
 1. Lewis Hamilton (VBr/Mercedes)     94
 2. Max Verstappen (Niz/Red Bull)     80
 3. Valtteri Bottas (Fin/Mercedes)    47
 4. Lando Norris (VBr/McLaren)        41
 5. Charles Leclerc (Mon/Ferrari)     40
 6. Sergio Perez (Meh/Red Bull)       32
 7. Daniel Ricciardo (Avs/McLaren)    24
 8. Carlos Sainz (Špa/Ferrari)        20
 9. Esteban Ocon (Fra/Alpine)         10
10. Pierre Gasly (Fra/AlphaTauri)      8
...
- konstruktorji:
1. Mercedes             141
2. Red Bull             112
3. McLaren               65
4. Ferrari               60
5. Alpine                15
6. AlphaTauri            10
7. Aston Martin           5
Komentarjev 1
  • golčina 17:30 10.maj 2021.

    Ne vem zakaj pišete o taktični napaki Red Bulla. Za razliko od Mercedesa je imel Max na voljo samo eno različico srednje gume. Če bi srednje gume menjal prej za najmehkejše, bi bil seveda hitrejši par sekund od Hamiltona, a ...prikaži več bi ga Hamilton znova ujel pred koncem, ko bi njegove najmehkejše bile že iztrošene, Hamiltonove srednje pa na optimalnem nivoju.